PRVA NAŠA POBEDA: Srbija pobedila Moldaviju 3:0!

Ovo je "Orlovima" prvi trijumf posle startnog remija sa Republikom Irskom u Beogradu (2:2), a sve je bilo rešeno već u prvom poluvremenu.

Nakon početnog pritiska Moldavije, jedan kiks Epureanua je promenio sve – defanzivac domaćih loše je prihvatio loptu na centru igrališta, Dušan Tadić mu je ukrao loptu, istrčao do golmana i nesebično asistirao Filipu Kostiću koji je prosledio u mrežu.

Od tog trenutka naš tim bio je dominantan na terenu, strelac gola pogodio je stativu na isteku pola sata igre, da bi sedam minuta kasnije Branislav Ivanović povisio na 2:0.

Opet je veliki deo posla uradio Tadić, koji je odigrao kratku kombinaciju sa Kostićem, idealno centrirao na ivicu peterca gde se kapiten zaleteo i glavom probio golmana Čebanua.

Imali su ’Orlovi’ još nekoliko opasnih napada, pre nego što je susret rešen u 60. minutu. Vezista Sautemptona konačno je pronašao put do mreže – povukao je kontru, odigrao za Kataija, koji je video da je saigrač stekao prednost u odnosu na odbranu Moldavije i vratio mu, a ovaj rutinski pogodio gol.

Imali su izabranici Slavoljuba Muslina dve-tri dobre situacije da ostvare i ubedljiviji trijumf, Katai i Vuković nisu bili precizni, pa je konačan rezultat glasio 3:0.

U ostalim mečevima grupe D Austrija i Vels remizirali su 2:2 u Beču, dok je Irska minimalnim rezultatom dobila Gruziju. Srbija posle drugog kola u Grupi D ima četiri boda, pa se tako nalazi na deobi prvog mesta sa selekcijama Velsa, Austrije i Irske, dok su Moldavija i Gruzija bez bodova.

Kvalifikacije se nastavljaju u nedelju kada Srbija dočekuje Austriju, Vels Gruziju, a Moldavija Republiku Irsku.

Izvor: B92

Pogledajte još