URADILA SAM ONO ŠTO SAM UVEK OSUĐIVALA: Postala sam ljubavnica oženjenom čoveku i naučila mnogo!

U svojim kasnim dvadesetim godinama već sam bila razvedena. Muž mi je bio nasilnik i trebalo mi je više godina da prebolim sve što mi se događalo sa njim. Nakon razvoda, kada sam se preselila, konačno sam počela da dolazim sebi. Nisam imala dece, imala sam sjajan posao – ukratko, bila sam nezavisna i srećna žena.

A, onda sam "pala". Ja sam očigledno jedna od onih koji osuđuju druge za njihove postupke, a onda to isto ponovo u sopstvenom životu. Imala sam aferu sa oženjenim čovekom.

Čovek sa kojim sam se spetljala je već imao dosta iskustva u varanju svoje žene, i uopšte se nije uzbuđivao zbog našeg odnosa, niti mi je prodavao priče da je zaljubljen u mene i da će se razvesti. S druge strane, ja sam se totalno zatelebala, i zaboravila na sve svoje principe i moralna stanovišta.

Tako sam iz jedne destruktivne veze uskočila direktno u drugu. Sva svoja verovanja u vezi sa zdravim, dugim vezama bacila sam niz vodu i zaljubila se u čoveka koji nije poštovao ni sopstveni brak. I ne samo to, svojevoljno sam dala svoj doprinos u propadanju tuđeg braka.

Premda za moje ponašanje nema opravdanja, iz tog odnosa naučila sam par važnih stvari. Naučila sam koliko je lako izdati one koje volimo. Naučila sam da mreža laži koju svakodnevno pletemo može da nas dovede do razarajuće anksioznosti. Naučila sam kako izgleda kada ne volimo sebe.

Znate li, uopšte, koliko truda je potrebno da biste bili u uspešnom braku ili vezi? Potrebno je mnogo hrabrosti i dobra komunikacija. Potrebno je da se zajedno bavite problemima. Potrebno je mnogo poštovanja i ljubavi, čak i ako inicijalna strast nestane.

Ukratko, na kraju sam završila tu aferu. Znam da sam popustila pred trenutnim zadovoljstvom samo zato što sam bila povređena nakon razvoda. Uvukla me je u sebe cela ta priča o tajnovitosti, zabranjenom voću i tabuima.

Nakon toga, par godina nisam izlazila ni sa kim. Znajte jedno – na početku afere možda i osećate leptiriće i zaljubljenost, ali uskoro i bez izuzetka slede očajanje, stres, tuga i stid.

Posle nekog vremena počela sam da volim sebe i svoje telo. Počela sam da radim i da vežbam. Radila sam stvari koje su me činile srećnom. Priznala sam sebi šta sam uradila i oprostila.

Ako mislite da možete da proniknete kada vas partner vara, to je mnogo teško.

Odnosi su postali komplikovani. Zato, najvažnije je da volite sebe i da budete spremni da oprostite. Sve drugo je, verujte, manje bitno.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Pogledajte još