FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Starlete kao VIP gosti!

Da ne bude zabune, što se Terminatorke tiče sve te modne fešte su u većoj ili manjoj meri prilično zaludne & amaterske. I tako će biti sve dok u prvom redu ne budem videla ozbiljne „bajere“/ kupce, tačnije dok čitava ta priča malo ne zamiriše na novac i profit.U međuvremenu će me, jer sam tako odlučila, sav taj amaterizam i „oduvek sam volela modu“ što u prvim redovima, što na pisti samo zabavljati.

Stvarno ne znam ko bi još mogao da shvati ozbiljno varijantu u kojoj je starleta Soraja Vučelić VIP gost na nekoj reviji i to još počasni. Na ovu ideju je, čitam u neverici, došla kreatorka Suzana Perić, a šta o tome misli sama Soraja jasno je iz aviona. Dovoljno je videti kako se OPRAVILA za tu priliku – polugola, u providnoj bluzi i bez grudnjaka, omogućila je svima da u gram premere koliko je u koju dojku istresla silikona. Naravno, foto-reporteri su je fotkali do iznemoglosti, ona je sve to stoički izdržala i moglo bi se reći da je pozavršavala sve zbog čega je i došla – još jednom se, kao osoba bez zanimanja i karijere, ispromovisala gratis...

A mode je, uprkos svoj toj politici, bilo i preko bare. Ok, većina jeste bila zaokupljena pitanjem ko će odneti pobedu na IZBORIMA – Hilary or Donald (ako je neko slučajno ostao neobavešten, pobedio je Mr. Trump), no nije za zanemariti ni grupa okupljena oko buduće prve dame Melanije (devojačko Knavs, za potrebe američkog tržišta prepevano u Knaus) Tramp. Pogotovo ako se ima u vidu da je ova 47. godišnja lepotica poreklom sa ovdašnjih prostora, tačnije rođena je u Sloveniji. Meni je opet više od mesta rođenja (zadnja pošta Sevnica) mnogo zanimljivija činjenica da Melanija (koja govori šest jezika i uspešno svoj biznis) ume i fino da se dotera, pri čemu su joj često izbor kreacije još jedne „naše“, a poznate u svetu - Roksande Ilinčić. S tim u vezi, ja sam u izbornoj noći (u mom slučaju to vam je više nešto kao Oscar Night) ostala budna ne bih li dočekala da vidim kako će se gospođa Tramp obući i moram priznati da sam, koliko god da je lepo&chic izgledala u belom svilenom kombinezonu Ralfa Lorena, bila pomalo razočarana što za „big night“ nije izabrala nešto sa Roksandinim potpisom. Što se mene tiče, ponovo ću se zainteresovati za politička zbivanja u USA tamo negde u januaru, odnosno, kada se nova prva dama bude useljavala u svoj novi dom - Belu kuću. E baš da vidim da li će se, kako neki od ovdašnjih medija najavljuju, pojaviti u srpskim cipelama, Made in Banja Luka...

A kad sam već spomenula Oskare, moram da primetim da je tokom prethodne nedelje prestonica bila domaćin jednog rekla bih vrlo GLAMOUR& Red Carpet događaja. Reč je o gala proslavi Gorkog lista, za koju su se prisutni bogami baš picnuli. Nije se štedelo ni vremena, ni truda (a ni novaca) ne bi li se na zablistalo na crvenom tepihu i moram da primetim da je našim selebovima izgleda postalo najvažnije da se dopadnu potencijalnom sponzoru. Jer, mnogo skuplje&doteranije&uspešnije većina njih izgleda na ovom partiju, nego recimo na nekoj od pozorišnih premijera, na kojima se neke od njih u više navrata viđala u prilično sirotinjskom i apa-drapa izdanju. Ako mene pitate, rekla bih da je KRIZA pokucala i na njihova vrata, te je i mogućnost da se snimi reklama ili postane zaštitno lice nekog brenda (može kremica, može sapun, a najbolje bi bilo neka banka) za većinu poznatih trenutno nešto kao dobitna kombinacija i neviđeni profesionalni uspeh. Stoga i ovo glancanje i sređivanje. Poznato je da malo zvezdane prašine može da napravi pravo čudo kada su ponuda/ prodaja u pitanju. Što se mene tiče, ovog puta najveće šanse (bar ako je suditi po stajlingu) da se pojave u nekoj od reklama za Gorki list imaju glumica Katarina Radivojević (super se skockala, a znamo od ranije da joj ni neka čašica više nije strana) i pevačica Nataša „Hiljadu nula“ Bekvalac.


Što se Snežane (novinarke& taze kreatorke) Dakić i Ane „Luda“ Stanić tiče (naravno i dalje govorimo samo o stajlingu), ove bi dve iskusne dame za sledeći party trebalo malo više da se potrude. Pritom, dodatna napomena za Dakićku – nemoj sad da kao novopečena dizajnerka (po ugledu na onu kako frizerka uvek ima najgoru frizuru, a obućar cipelu) uvedeš kao praksu na se na događajima pojavljuješ u nekakvim ritama i loše obučena. Posebno ako tome dodam da se na osnovu viđenog, tvoj modni uradak baš i nije vredan te vrste RIZIKA. Znaš kako se kaže, bolje dobro i sa ukusom skockana modna novinarka, nego loša dizajnerka sa još lošijim stajlingom...

I dok nam priroda Sunce i dalje servira na kašićicu, prestonica nas nesebično poliva raznoraznim premijerama, revijama i domjencima. Šta da kažem, Terminatorka ne može sve da ih isprati ni u novinama, a kamoli da mora poput naših zvezda i zvezdica na svakom od njih i da se zapljune. Muka je to i ozbiljna šljaka, ja da vam kažem. Nisam pametna i ne mogu ni da pretpostavim kako im pođe za rukom da sve to hendluju sa osmehom na usnama, taze loknama na glavi i besprekorno manikiranim noktima. Žive li uopšte oni ili mučeni od života imaju samo poziranje i nameštanje pred kamerama? O tome, evo, razmišljam i dok gledam fotke sa nedavne premijere trećeg nastavka Vojne akademije u Sava centru.

I ovde je bilo svega i svačega – skupilo se mlado i staro, svi onako nasmejani kao za Instagram i kao super raspoloženi, pri čemu mi je najmanje ubedljiva Mirka Vasiljević (valjda je u problemima oko organizovanja svedbe, pa joj je i osmeh malko nakiseo), kao i Nevena Božović, za koju sam već ranije zaključila da najviše voli da na javnim skupovima prošeta taj „nisam odavde&ništa me ne pitajte“ izraz lica, koji je sad dodatno pojačala i držanjem tela.

Sva OKLEMBEŠENA i presavijena na najneverovatnijim mestima, u tom medvedić džemperčiću deluje mi kao dete koje bi sve dalo da ga neko nežno prigrli i onako supermenovski izvuče iz neprijatne situacije u kojoj se ni krivo, ni dužno ovo devojče obrelo.

Ipak, kraljica košmara na ovoj je priredbi bez konkurencije glumica&voditeljka&manekenka Sofija Rajović. Ajd` ta čipkana (ni dužinom, ni krojem ne baš najsrećnije odabrana) haljina, ajd` i to što se vidi grudnjak, ali frizura... E za taj folklor (poslednji put viđen u zlatno doba Dragane „luče iz Kasidola“ Mirković) biće mi potrebno malo više vremena da ga zaboravim. Računam, `ladno pet kilometara šetnje. Za početak, pa ćemo videti šta i kako dalje. Stoga, apelujem na Sofiju da sledeći put povede malo više računa o tome kakva ide među ljude. Možda da se „čekira“ pred ogledalom pre nego što krene. Ova i ovakva spontanost joj sasvim sigurno ne laska, baš kao što ni publici ne prija... Srećom pa su na istom događaju (što se po outfitu možda i ne bi dalo zaključiti) bili su uvek „lekoviti“ Branka Pujić i Dragan Jovanović, kao i njihova koleginica Kalina Kovačević, koja me je više nego prijatno iznenadila. Žena se baš onako prolepšala i prozgodnila. Bravo, Kalina!!

I za kraj (dok ovo pišem i istovremeno privodim kuvanje graška grande finišu) još malo EMPATIJE sa poznatim damama. Bogami, nije lak taj život u cipelama na visoku štiklu. Ništa kašika, samo šampanjac i kanapei. Jer, kad bi ove dame još stigle i da nešto skuvaju? Nema šanse. Nego, ajd` što nema prostora (ni vremena) za pranje veša i kuvanje zimnice, nevolja je što u tim njihovim obavezama krcatim agendama k`o kanda ne postoji ni, što bi Ameri rekli,“window of opportunity“ za neke druge, puno važnije stvari. Eto, ja reči nemam za muku koja je snašla novopečene supružnike – Anu i Rastu. Ne samo što su, kao i svi bogati i slavni, osuđeni na suvu hranu, već i „one stvari“ moraju da trpe. Tako su i njih dvoje ovih dana, zbog velikog broja obaveza, bračne dužnosti upražnjavali u pauzi snimanja u svom apartmanu u Šimanovcima. A kako li će se tek organizovati kad kupe plac na Avali, o čemu ovih dana ako je verovati štampi razmišljaju? Nešto se mislim, možda bi za njih u ovom trenutku bolje i praktičnije bilo da kao Nemanja Stevanović novac ulože u kupovinu dobrog automobila... Lepo „na zadnjem sedištu moga auta“, pa Bog da ih vidi!

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.