FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Sloba - od zvezde u usponu do beskućnika i nadničara!

No, pre nego što se bacim na taj posao, red je da malo zavirim u živote naših poznatih i proverim kakvi su oni u završnici. Evo, na primer, čitam u Skandalu kako se pevač Sloba Vasić baš i neće u pobedničkom fazonu oprostiti od 2016, niti će je pamtiti kao sjajnu i uspešnu... Ok, možda će mu biti jedna od nezaboravnih. Jer, kako drugačije okarakterisati godinu u kojoj je za samo nekoliko dana, zbog opasnih dugovanja zelenašima, od zvezde u usponu postao BESKUĆNIK&NADNIČAR. Što bi se reklo, status mu je komplikovaniji od »It's Complicated«... Sloba je, ako je verovati tabloidima, ostao prvo bez stana, potom i bez automobila, a sada će još ko zna koliko dugo morati za džabe i da peva ne bi li se nekako iščupao iz čitave te finansijske papazjanije i nagomilanih dugova. Ne znam kako mu se sve to desilo i na šta je trošio novac, ali mu toplo savetujem da od naredne godine okrene novi list i lepo angažuje nekog, hm, stručnjaka za finansije, tačnije profesionalca koji će mu pomoći da savlada jednu od najvažnijih životnih lekcija – širi se onoliko koliko si širok. Sve preko toga, pogotovo ako si baš jako neumeren, pre ili kasnije dovodi do bolnog pucanja po šavovima.

A ako naš Sloba, nakon avanture sa zelenašima, bude do te mere dekintiran da nema ni za stručnu pomoć, mogao bi recimo da se obrati starleti Tijani Ajfon. Rekla bih da je ova dama, bez glasa ili nekog drugog talenta, a bogami i bez zanimanja, u nečemu ipak vrlo uspešna i spretna. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da je ISKEŠIRALA dovoljno para (nekih 75 hiljada evra) kako bi Novu godinu dočekala u (svojih) novih 60 kvadratnih metara stana na Novom Beogradu! I to sve samo zato što su joj dosadili gužva u centru i stanodavci za vratom. I što je najvažnije, bar tako razmišlja naša Ajfonka, sad više neće morati da muku muči sa gužvama na parkingu. Naprotiv, u Novoj godini će moći sebi još više da ugađa, recimo tako što će biti u prilici da ispred ulaza u zgradu u svakom trenutku parkira tri, četiri (naravno nova) ljubimca na četiri točka. E, to se zove finiš pred novo poglavlje! Sad `ladno može da se časti i jednim luksuznim putovanjem, zaslužila je... Što bi se reklo, Maldivi su divni u ovo doba godine, a i Dubai je uvek sjajna ideja...

Naravno, nije sve u parama. Ima nešto i u karijeri, popularnosti, slavi i – pozitivnom saldu. Evo, recimo, Severina. Ne, nema ona ovih dana (kako pišu neke od ovdašnjih novina) problem sa nedostatkom novca. Ona se samo, što bi se u business svetu reklo, PREINVESTIRALA. Uložila žena ozbiljne pare u novi projekat, te je logično u ovom trenutku malo »kraća« za neku »malo mi za sriću triba« siću para. I sve bi bilo pet da tast Keba (od ranije javnosti poznat kao ne baš galantan gospodin) nije u toj stani-pani situaciji, umesto da je odreši, kesu samo još jače vezao. Stisao, pa ne da. A onda kao Severina u dugovima. A ne, nije ona nikome dužna, samo su joj najbliži uskratili podršku... E, moja Seve, čini se da sa Milanom (Popovićem) nisi imala ovakvih problema. Tu je uvek bilo dovoljno za sve – i za nove projekte, i za nove nekretnine, plus poneko egzotično putovanje, skupu krpicu, novi kamenčić na ruci... Ne znam šta da kažem, možda je ovo pravi trenutak da suprug broj dva, to jest Igor (Keba junior) Kojić, prestane da živi od tatinog džeparca i počne sam da privređuje... Bar dok se tvoj hit u najavi, obećavajućeg naziva »Slepa k`o kokoš«, ne zavrti.

A loša u matematici, baš kao i u proceni ljudi je izgleda i pevačica Dara Bubamara,koja je, prema pisanju Skandala, brojnim kobojagi kumovima&prijateljima podelila/pozajmila blizu 500 hiljada evra, a oni sad ni za zdravlje da je ponekad priupitaju. Au, Daro draga, nauk za ubuduće – pozajmljuj onoliko koliko možeš da oprostiš... No, ruku na srce, nešto drugo mi u ovoj tužnoj priči o našim (kako ćemo – lako ćemo) karakterima ne da mira. Naime, ili je reč o onoj čuvenoj »šta zna novinar šta je pola miliona evrića« ili naša Dara ima godišnji BDP kao omanja regija, kad je tako široke ruke sa drugarima. Pa ni Bil Gejts ne bi tako čašćavao!! Mislim se nešto, ako je ovoliku lovu podelila, kad joj je onda i kako »preteklo« za sve njene potrebe? Posebno ako se ima u vidu da je »novosadski zvrk« sve samo oličenje skromnosti i smernosti na estradi, a ni dodatni posao – ulaganje u nekretnine – baš i nije nešto kao jeftina zabava. Pa, pre samo nekoliko meseci šopingovala je stan od 130 kvadrata na Dedinju. Eto, nisam pametna i jedino što mi se čini kao realna opcija jeste da možda Dara, nakon što je te velike novce podelila, sad zapravo kao i većina građana živi od kredita i ponekog lizinga.

Izneverena očekivanja i poljuljano poverenje moguće su ključne reči i kada je u pitanju sukob na relaciji Viki MiljkovićSaša Popović. Mesto dešavanja su, naravno, Zvezde Granda, premda u poslednje vreme sve češće pomišljam kako bi ovaj TV format morao i da promeni naziv. Naime, po ko zna koji put se priča zakuvala oko članova žirija, zbog kojih nema šanse da neka od novih Grandovih zvezdica u nastajanju makar na sekund promoli glavicu iz duboke anonimnosti iz koje uglavnom svi oni dolaze. Navodno, Viki je Popoviću zamerila što joj (nakon što su je ostali članovi žirija izneverili) ni on ne dozvoljava da se stručno izražava. Šta da kažem, ozbiljni su to problemi (kako je sama Viki izjavila, »UDARIO je na njenu ličnost«) i nemam pojma kako bi stvar mogla malo da legne i malo odmori. A i ti si Sale baš našao... Pa gde baš na žensku stručnost da udariš? Šta da kažem, ako tako nastaviš za vratom ćeš imati ne samo Viki i koleginice, već i malo ozbiljnije šarže – predstavnice raznih ženskih udruga i rodnopravne borkinje. A onda, neka ti je Bog u pomoći...

A svojevrsni »višak stručnosti« je ovih dana izgleda problem i za Nikolinu Pišek, koja je odlučila da se povuče sa malih ekrana, shvativši da je rad na televiziji više ne ispunjava. Ukratko i ako sam dobro razumela celokupnu problematiku, evidentno je da ni Pišekica, a ni televizija više nisu ono što su nekad bili. Sve se menja, pa gde neće lepa Nikolina. U svakom slučaju i bilo kako bilo, ja se za nju ne bojim – niti će joj biti dosadno (tu su suprug i ćerkica da uskoče ako zagusti), niti će ona dugo sedeti BESPOSLENA. Pogotovo ne sada kada konačno, kako je izjavila za magazin Hello, može sebi da priušti svu potrebnu pomoć – bebisiterke, bedinerke, peglarke, kuvarice... Ma šta god da poželi, suprug Vidoje ima da stvori. Da se ne lažemo, nije ona jednom prilikom tek onako i bezveze izjavila kako su »dani u braku slatki kao med«.

A dok čekamo da Nikolina otvori novo profesionalno poglavlje, nije zgoreg da bacimo pogled na one estradne zvezde koje su već uveliko u novom, lepšem i boljem statusu. Tako, evo čitam kako se Džej ubucio skoro dvadeset kila, te planira da u Novoj godini promoviše novi stajling. Nešto kao novi Luis, ako sam dobro shvatila. Ok, može. Kilograme je obezbedio, sad još samo da nađe dobru krojku i sašije nekoliko haljina za nastupe.

, pod uslovom da uspe da je nahvata u pauzi između dva intervjua na temu »pronašla sam pravu ljubav«. Naime, Rada već neko vreme skoro pa isključivo priča o svojoj novoj vezi, tačnije o Harisu - u narodu sada već poznatijem kao »THE muškarac koji je voli baš onako kako je ona zamišljala da neko treba da je voli«. Želim joj sve najbolje, uz napomenu da ne bi bilo loše da ponekad pusti i svog dragog da kaže koju. Aman, ženo, diši malo. U suprotnom ću pomisliti kako nas (baš kao i samu sebe) ovim neumornim polivanjem na temu »sve je super i mi smo super« zapravo samo traljavo ubeđuješ da je crno belo, odnosno, da i nije baš sve tako bajno&sjajno kako pokušavaš da nam predstaviš.

Što se modiranja tiče, sve pohvale za frizuru Gogi Grubješić i Anici Dobroj, a ostatku vesele družine savet - što pre (u svakom slučaju pre prazničnih gužvi) posetite svog omiljenog frizera.

Jer, drage dame, rekla bih da je krajnje vreme za šišanje. Verujte mi na reč. I da, molila bih voditeljku Ekskluziva, Aleksandru Gudelj, da do rođendana svog mlađeg sina nabavi nešto dužu suknju. Ne brini, lepe i vitke noge neće biti zakinute. Naprotiv, mogla bi i sebe (a i nas) više nego prijatno da iznenadiš.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.