Dečiji hor "Čuperak", Minja Subota i ABBA Tribute Band za početak Novosadskog Winter Festa!

Po prvi put u okviru ove praznične magije, glavni grad Vojvodine dobićeChristmas Marketu sklopu kojeg će Novosađani svaki dan moći da popiju kuvano vino, toplu čokoladu, čaj, pojedu neki od vojvođanskih specijaliteta ili probaju jela koja će za njih spremati gostujuće ambasade drugih zemalja.

U praznično ukrašenim drvenim kućicama prodavaće se suveniri, predstaviće se novosadske galerije i festivali.

nswf_insta_sct_2

Svako veče od 18 sati jedinstveni Singing Christmas Tree ugostiće dečje horove koji će pevati božićne i novogodišnje pesme, a od 19 sati na bini će nastupati novosadski bendovi kao i DJ-ejevi popularnih lokalnih radio stanica.

nswf_insta_fijaker

Posle 50 godina Novosađani i turisti će imati priliku da se provozaju fijakerom kroz centar grada, a prazničnu atmosferu upotpuniće i prodaja prirodnih jelki sa busenom. Trg slobode će iz nedelje u nedelju krasiti i izložbe novosadskih fotografa, a cela manifestacija ima i humanitarni karatker jer će deca na posebnom štandu praviti praznične suvenire koji će se prodavati u humanitarne svrhe.

nswf_insta_izlozbe

Novi Sad je prestonica kulture za 2021. godinu i to je razlog više da se na centralnom novosadskom trgu predstave i skrivena umetnička dela gradskih muzeja. Izložbe će biti organizovane u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog i Galerijom Matice srpske.

nswf_insta_gradmuzeja

Prvi „Novosadski Winter Fest“ u četvrtak 1. decembra u 18 časova, otvoriće gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević. Singing Christmas Tree će prvog dana uveseliti dečji hor "Čuperak" iz Kikinde zajedno sa legendarnim Minjom Subotom. Nakon najmlađih, na centralnoj bini nastupiće i malo stariji vokali – „ABBA Real Tribute Bend“ iz Zrenjanina.

U organizaciji Color Press Grupe i kompanije Ninamedia i uz podršku Grada Novog Sada, praznična čarolija trajaće do 3. februara 2017. godine, a detaljan program svi posetioci mogu pogledati na zvaničnom sajtu festivala www.nswinterfest.rs.

Očekujemo vas!

Pogledajte još