Otvoren Novosadski Winter Fest: Ne treba da idemo u druge gradove da bi doživeli ono što možemo kod nas!

img_9178

Prazničnu manifestaciju svečano je otvorio gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, koji je, zahvalivši se organizatorima Color Press Grupi i kompaniji Ninamedia, otkrio i kako je došlo do ideje za organizovanjem ovakvog događaja:

img_9183

Ideja za ovakvom manifestacijom je potekla od želje da naš grad za vreme prazničnih dana bude pun svetla, događaja, lepih stvari, da dočaramo zimsku čaroliju jer Novi Sad zaslužuje veliki broj događaja, da bude svetliji sa puno ljudi na ulicama, a ne da idemo u druge gradove, države da doživimo ono što možemo da doživimo kod nas.“

img_9210

img_9194

Prvi Novosadski Winterfest počeo je jedinstvenim Singing Christmas Tree gde se prestavio dečji hor "Čuperak" iz Kikinde zajedno sa legendarnim Minjom Subotom. Radosni i raspevani Čuperak koji je na sceni „virio“ iz jelke, sa uvek prijatnim Minjom kao asocijacijom na dečije emisije uz koje smo odrastali, svojim pesmama i nastupom raznežio je i razmrdao okupljene Novosađane, a pogotovo one najmlađe.

img_9613

Prazničnu atmosferu dočarao je spektakularni vatromet, a nakon najmlađih, na centralnoj bini nastupio je originalni, srpski „ABBA Real Tribute Bend“ iz Zrenjanina, koji je oduševio kostimima i koreografijom i nastavio razmrdavanje okupljenih ne samo svojim muzičkim već i scenskim nastupom. Za kraj večeri, zagrejao nas je DJ XLX.

img_9742

U praznično ukrašenim drvenim kućicama tražila se čaša kuvanog vina više, a okupljeni su uživali i u raznim gurmanlucima, štrudlama, šmornama, profiterolama, kobasicama… I narednih dana Novosađani će moći da uživaju u ovim specijalitetima, kao i da kupe različite suvenire, ručno pravljeni nakit, dekupaž predmete.

img_9572

Neki su ove večeri uspeli da probude uspomene, a oni drugi da se prvi put provozaju fijakerom ili, kako ga je jedna sedmogodišnja sugrađanka nazvala “čudnom kočijom”. Fijaker je poslednji put vozio novosadskim ulicama 1986. godine.

0f1a6766

img_9094

Večeras od 18 časova na Singing Christmas Tree nastupiće hor “Zvončići” iz Pančeva, a gost “Novosadskog Winterfesta” biće i DJ Aleksandar Mladenović koji nam je kada smo ga pozvali rekao da je krajnje da Novi Sad, kao i svi veliki gradovi, dobije Winter Fest.

Ceo koncept: pristupačnosti, socijalizacije i raznobojnosti u svakom smislu… Pravi korak do moje "tajne" želje da postanemo grad festivalskog duha (365 dana godišnje)”, kaže Aleksandar.

Na centralnoj bini od 19 časova nastupiće bend “Live Vinyl Act”:

Live Vinyl Act je kombinacija žive svirke i DJ programa. Nastup na NS Winterfestu će bazirati na besmrtnim hitovima iz devedesetih! Takva set lista će sigurno podstaknuti publiku na žurku i ples. Dobra muzika, kuvana pića i prohladno vreme su idealni uslovi da se publika razmrda i da novogodišnji market pretvori u dobru zabavu, kao što je običaj u evropskim metropolama za vreme praznika!

Za kraj večerašnjeg programa, od 21 do 22 časa, slušaćemo muziku O radija po izboru njihovog muzičkog urednika.

img_9072

Narednih 7 dana Novosađani mogu da pogledaju izložbu fotografija Radivoja Hadžića, fotoreportera Dnevnika, kroz čiji će objektiv videti Frušku Goru, Novi Sad, Dunav. Na panoima su predstavljena i umetnička dela novosadskih muzeja i galerija.

Podsećamo vas da praznična čarolija traje do 3. februara 2017. godine, a detaljan program svi posetioci mogu pogledati na zvaničnom sajtu festivala www.nswinterfest.rs ili Fejsbuk stranici Novosadski Winter Fest.

0f1a7027

img_9080

img_9104

img_9128

img_9132

img_9152

img_9161

img_9218

img_9271

img_9297

img_9316

img_9368

img_9425

img_9512

img_9637

img_9720

Pogledajte još