Predsednica Hrvatske izvinila se sunarodnicima zbog srpskih čokoladica!

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izvinila se danas zbog toga što je deci iz Dubrovnika podelila čokoladice poreklom iz Srbije, navodeći da je i sama bila "neprijatno iznenađena".

- Izvinićemo se roditeljima, zamenićemo čokoladice hrvatskim proizvodima - rekla je upitana da prokomentariše jučerašnji slučaj iz Dubrovnika kad je deci podelila pakete u kojima su bile čokoladice proizvedene u Srbiji, prenela je regionalna televizija "N1".

Kako su preneli mediji, Grabar Kitarović je tokom obeležavanja godišnjice sukoba sa JNA u Dubrovniku deci u jednom vrtiću delila svoju fotografiju i čokoladice proizvedene u Srbiji što je izazvalo negodovanje jednog broja roditelja.

Ona je danas rekla da nije lično proveravala sadržaj paketa koji su podeljeni deci.

- Veoma sam razočarana jer lično zastupam i podržavam kampanju 'kupujmo hrvatsko'. U tom paketu su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsednica mora podsticati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi - rekla je i dodala da je utvrđeno da je jedna od hrvatskih kompanija iz Vukovara pakovala te pakete.

Video možete pogledati OVDE!

Izvor: Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.