Gorenje u Srbiji najbolji poslodavac u 2016. godini

Integralni deo poslovne politike Gorenja je odgovornost prema zaposlenima koja se odražava u oblikovanju radnih uslova, tehnoloških i poslovnih procesa, kao i snažnom naglasku na obrazovanju i osposobljavanju zaposlenih. Za Gorenje grupu je izuzetno važno ulaganje u razvoj sopstvenih kadrova, pogotovo vodećih, menadžerskih kadrova. Danas se znanje i svet brzo menjaju, i potrebno je jako brzo prilagođavanje. Stvaranje kulture učenja, inovativnosti i kontinuiranog razvoja je ključno za razvoj preduzeća.

„U kompaniji Gorenje smo uvereni da je ključni faktor uspeha plansko investiranje u znanje i razvoj kadrova koji će biti u stanju da vode i razvijaju poslovanje u budućnosti. Stvaranje kulture učenja, inovativnosti i kontinuiranog razvoja je jedan od postulata većine strategija, ali doslednost u sprovođenju je odlika uspešnih kompanija koje traju. Ukoliko se radi o proizvodnoj kompaniji sa kompleksnom proizvodnjom, u industriji gde je tehnološki napredak vidljiv na mesečnom nivou, ovaj uspeh je još značajniji“, izjavila je tom prilikom generalna direktorka Gorenje Beograd, Stanka Pejanović.

Kao jedan od najvećih srpskih izvoznika i najvećih investitora, Gorenje u Srbiji zapošljava 2.500 ljudi i ima tri fabrike za proizvodnju kućnih aparata i jednu koja proizvodi alate za automobilsku industriju i belu tehniku. Ukupna dosadašnja investicija Gorenje Grupe u Srbiji je 137 miliona evra, a kompanija je na kraju 2015. godine, izvozom u vrednosti od 179,6 miliona evra, zauzela peto mesto na listi najvećih izvoznika iz Srbije.

Gorenje Grupa je jedan od vodećih evropskih proizvađača aparata za domaćinstvo, sa tradicijom dugom više od 65 godina. Prisutan u više od 90 zemalja sveta, brend Gorenje je postao sinonim za tehnološki napredne, inovativne i energetski efikasne kućne aparate jednostavne za upotrebu. Zbog originalnog dizajna, robna marka Gorenje, u svetu prepoznatljiva po kvalitetu i jednostavnom upravljanju, danas predstavlja nov trend u opremanju doma.

Tokom 2016. Gorenje u Srbiji slavi 10 godina od otvaranja fabrika u Staroj Pazovi i Valjevu, dok je SAM obeležila desetogodišnjicu postojanja i tim povodom dodelila 10 godišnjih nagrada. SAM Godišnje nagrade se dodeljuju u cilju afirmisanja najboljih menadžera, najboljih poslodavaca, društveno odgovornih kompanija, ekonomskih novinara i projekata koje razvijaju liderstvo među mladima kao i u cilju promovisanja izuzetnih poslovnih, društvenih i humanih dela koja su obeležila ovu godinu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.