Fijakeri u centru Novog Sada ostaju cele godine!

Novosađani, ali i mnogobrojni turisti i gosti Novog Sada, oduševljeni su fijakerom i konjima koji su svakodnevno pravili čaroliju u centru grada, pa tim povodom i u dogovoru sa Gradom Novim Sadom, fijakeri će voziti cele godine!

Poslednji fijakerista u Novom Sadu prestao je sa radom 1986. godine.

"Fijaker se za pristojnu cenu mogao iznajmiti na trgu ispred Gradske kuće. Od 1924. godine fijakeri polako izlaze iz mode, ustupajući svoje mesto automobilima, a poslednji od ovih simbola romantike iščezao je s novosadskih ulica 1986. godine. Za savremenike fijakera to je bio samo jedan od načina prevoza. Fijaker je postao simbol romantike i prošlih vremena onda kad je nestao iz svakodnevnog života grada koji je kraj svog veka odslužio kao atrakcija čekajući putnike i uživaoce ispred nove železničke stanice",seća se Novosađanin Nenad tih dana.

Da je fijaker na novosadskim ulicama simbol romantike, govore nam i tri prosidbe koje su desile na fijakeru tokom "Novosadskog Winter Festa".

Organizatori su odlučili i da nagrade one koji su oduševljeni ovom atrakcijom. Do kraja "Novosadskog Winter Festa" postavite na društvene mreže svoju fotografiju iz fijakera uz hešteg #NSWinterFest, a oni čije fotografije budu imale najviše lajkova biće nagrađeni putovanjem na Kopaonik za dve osobe. Pobednike ćemo objaviti 1. februara na zvaničnoj Fejsbuk stranici Novosadski Winter Fest.


Pogledajte još