TIJANA BOGIĆEVIĆ: Imamo odličnu pesmu za Kijev

Pesmu Srbije komponuje autorski tim "Symphonics International", a Tijana kaže da je znala da je ona logičan izbor za ovo takmičenje, čim je čula numeru.

- Pre šest godina učestvovala sam kao prateći vokal i ta saradnja sa RTS je bila lepa, ali za izbor glavnog izvođača su potrebne mnogo veće kvalifikacije i verujem da je bila presudna moja celokupna karijera, kao i muzika koju sam radila u međuvremenu - rekla je za RTS Tijana Bogićević.

- Ne predstavlja mi to teret, ovo je posao koji znam da radim, tako da je na meni i na celom timu da se dobro pripremimo. Ne mislim da sve zasluge treba da nosi jedna osoba, svi su bitni, od organizacionog tima do izvođača na sceni. Važno je da imamo zajednički motiv, a to je da predstavimo našu zemlju u najboljem svetlu. To će biti moj uspeh. Ne opterećujem se rezultatom. Ali ovo je muzika, a ne sport. Parametar za pobedu je nečiji ukus. Naravno da svi želimo da pobedimo i nadamo se da ćemo se dopasti publici.

Tijana je oduševljena kompozicijom kojom će se takmičiti na 62. Evrosongu u maju u Ukrajini.

- Pesma je odlična i to mi olakšava pripreme i diže samopouzdanje - istakla je Bogićevićeva.

- Biografija producentskog tima je impozantna i velika je čast što sam im se baš ja najviše dopala od svih potencijalnih pevača. Ovo je početak divne saradnje.

Na pitanje koji srpski predstavnik je imao najbolji nastup na Evrosongu i čije savete bi volela da čuje, Tijana je rekla:

- Najbolji nastup je imala Marija Šerifović, ali svaki je bio adekvatno osmišljen za određenu pesmu. Volela bih da čujem svačije iskustvo, ali svi smo različiti i drugačije doživljavamo stvari. Sa Bojanom Stamenov sam mnogo pričala o tome jer se i privatno družimo.

Naša predstavnica živi i radi u Americi, gde se pre dve godine udala za pevača Marka Robertsona.

- Suprug i ja smo vlasnici kompanije za zabavu koja obezbeđuje muziku za korporativne događaje, venčanja i slična dešavanja. Radimo sa bendovima, di-džejevima i to je tamo baš ozbiljan biznis. Tek dve godine sam u Americi i na neki način počinjem od nule, ali sam vrlo zadovoljna kako se stvari razvijaju. Kao narod naučili smo da budemo snalažljivi, a u Americi se to i te kako isplati. Imam i svoj bend sa kojim nastupam i radim na autorskoj muzici.

Izvor: Novosti

Pogledajte još