Esma Redžepova je sve ostavila Makedoniji, ali njena rodbina ima drugačiji plan

Naime, kako pišu makedonski portali, bliski rođaci pokojne pevačice sumnjaju u autentičnost testamenta, zbog čeka su najavili tužbu. Adnan Redžepov, unuk Esminog brata, koji živi u Nemačkoj, potvrdio je za makedonske medije, da će porodica tražiti svoja prava. I menadžerski tim Esme, Vesna Đorđievska i Simeon Atanasov potvrdili su da postoje problemi između porodice i humanitarnog udruženja oko njenog nasleđa.

Sa druge strane, Vaska Jankovska, bliska prijateljica pokojne pevačice, izrazila je sumnju u atentičnost testamenta, u nedavnoj izjavi za makedonske medije.

Prekjuče je u Skoplju otvoren testament kraljice romske muzike Esme Redžepove, u kojem je otkriveno da je ona celokupan svoj imetak ostavila Makedoniji.

Bila sam veoma bliska sa Esmom, zbog čega sam uzela pravo da reagujem. Esma ima mnogo unuka od svojih sestara i braće, kojima je ceo život pomagala i brinula o njima. Oni su unajmili advokate i bore se za svoja prava. Kao njeni bliski krvni srodnici, mislim da njima pripada kuća i ne verujem da Esma sve poklanja državi. A što se tiče autorskih prava, mogu slobodno reći da ih zaslužuje i Simeon Atanasov, koji je bio kraj Esme tokom njenih koncerata i nastupa. Ja sam stalno bila uz nju i znam da ne bi napustila svoju porodicu. Ako neko misli da je ono što ja govorim neistina, ja mogu da odem na sud i kažem mnoge stvari, jer znam dosta o Esmi – rekla je Vaska.

Izvor: Blic

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.