NEOBIČNI TRETMANI: Da li biste masirale lice ptičjim izmetom, urinom i spermom?

Ovo su neki od najčudnijih tretmana, koje bi probale ili najhrabrije ili one koje najviše žele da zadrže mladolikost i vitalnost.

Čišćenje lica posteljicom

Ovčja posteljica je puna matičnih ćelija koje navodno podstiču stvaranje kolagena i zatežu kožu. Maska za lice je u obliku gela u koji su dodati i komadići zlata za dodatni sjaj kože.

Pčelin otrov

Tretman pčelinim otrovom navodno pegla bore i uspešno poboljšava cirkulaciju krvi, pa telo proizvodi više kolagena na mestu uboda.

Pijavice

Demi Mur priznala je da se podvrgnula čišćenju lica pijavicama. Prema tvrdnjama ljudi koji nude takve tretmane, pijavice čiste krv od toksina, što licu daje svež i mladalački izgled.

Masaža lica spermom

Istraživanja su pokazala da je jedna od komponenti sperme, koja se zove spermin, bogata antioksidansima i sprečava starenje kože. Jedna norveška kompanija već je napravila sintetičku verziju spermina koja 25 puta bolje štiti ćelije od vitamina E.

Ptičji izmet

Japanci su izmislili tretman lica mešavinom u kojoj je glavni sastojak ptičji izmet.

Viktorija Bekam
i Tom Kruz su obožavaoci ove neobične metode protiv starenja.

Masaža kaktusom

Tretman podrazumeva trljanje kože kaktusovim listovima bez bodlji.

Terapija urinom

Masaža lica vlastitim urinom navodno ima odlično dejstvo za kožu, kao što su usporavanje starenja i smanjenje bora.

Čišćenje lica zlatom

Kineskinje su nekada za čišćenje lica koristile zlatne valjke. Danas je tu metodu zamenilo nanošenje 24-karatnog zlata u kombinaciji s posebnim serumom koji hidratizira kožu te ju odmah čini glatkom.

Izvor: Super žena

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.