SMOKI, IZDRŽI I POBEDI: Zdravstveno stanje legendarnog glumca izuzetno loše!

Ljubiša Samardžić je u decembru imao tešku operaciju mozga, a trenutno je u Kliničkom centru Srbije, na Odeljenju hematologije i lekari se bore za njegov život.

- Ja sam doputovala sinoć, tako me je sve to zateklo. Naravno, želim mu brz oporavak - kaže glumica Neda Arnerić, koja je sa Ljubišom Samardžićem igrala u više filmova i serija.

- Ljubiša Samardžić je u izuzetno kritičnom stanju, ugrožen mu je život i lekari čine sve što je u njihovoj moći - ispričao je za “Blic” dobro obavešten izvor.

- Ne znam ništa o tome, pa ne mogu ništa ni da vam kažem. Prosto ne znam... Žao mi je ako je tako, ali ne znam ništa o tome - rekla je za “Blic” glumica Gorica Popović kada joj je rečeno da je njen kolega ponovo u teškom stanju.

U decembru, kada je legendarni Smoki bio na operaciji, lekari su imali optimistične prognoze, a tri meseca kasnije spekulisalo se da se glumac zbog glavobolja, vrtoglavica i mučnina nakratko vratio u bolnicu.

Ipak, ova glumačka legenda se u martu u pratnji supruge Mire pojavio na beogradskom Festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, gde je prikazan njegov film "Panta rei". Tokom svečanosti otvaranja, iz prvog reda, nasmejano se obratio publici, što je ispraćeno gromoglasnim aplauzom. Tada je rekao:

- Nemam reči. Uzbuđen sam. Ovaj moj dokumentarni film je pao u vreme kada me zdravlje ne služi, ali u svakom slučaju - idemo dalje. Ponosan sam što ste organizovali tako dobru manifestaciju koja će živeti duže nego ja, logično. Dosta se toga u ovom prostoru izmenilo. To me i dira i pospešuje. Drago mi je što će na programu biti i filmovi stvaralaca iz republika bivše Jugoslavije.

Čuvenog Ljubišu Samardžića tada ni teška bolest nije zadržala da se sretne s prijateljima i filmofilima i da ponovo sedne u bioskopsku salu.

Izvor: Blic

Pogledajte još