Fiona’s Run – britansko osveženje za INMUSIC 2017

U prvu grupu možemo svrstati Arctic Monkeys, koji su se jedva jedva uz The Black Keys i Olimpijadu 2012. probili u svetsku slavu, a zatim i nesretne The Libertines i još nekoliko doduše antologijskih bendova, ali da ne dužimo priču.

Druga grupa je zanimljivija jer su u njoj bendovi koji su slavu stekli prvo napolju pa tek onda bili prihvaćeni u UK. Tu su Depeche Mode, Duran Duran, Ladytron i još mnogi drugi (ne znači da Depeche Mode i Duran Duran nisu bili popularni već nedovoljno ozbiljno shvaćeni dosta dugo).

Upravo se ovo dešava i sa bendom Fiona's Run, koji je pobedio na takmičenju All About the Music (koji mu dođe nešto kao subotički Omladina Fest ali pobednik ide na INmusic na glavnu scenu!) na koji su se prijavili s pesmom Pictures.

Ako vam kažemo da bend ima 505 pregleda za 4 meseca pomislićete da su neki opskurni bend iz regije, ali nisu. Melodični su i kao najveći uticaj na sbvoju muziku ističu Duran Duran i Dillinger Escape Plan, mada nas podsećaju na sav spektar britanske muzike od 80-ih i 90-ih, u svojoj najvećoj raskoši, kao svojevrsni koktel.

Iza sebe imaju već velik broj live nastupa od kojih se ističe onaj na legendarnom Glastonbudget festivalu, a njihov debitantski album Colour of Sound, koji će priliku imati čuti i publika INmusic festivala, objavljen je u februaru 2017. godine. Inmusic ima sreću da ih dovede na glavnu scenu, a uživaćemo u pravoj indie britanskoj muzici. Dotad uživajte u “Pictures”!

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.