CSR Srbija 2017 - Ramon Arratia: Održivost je motivacija za zaposlene

"Najbolji način da počnemo ovu konferenciju bi bilo da pevamo pesmu “Imagine.”- You may say I’m a dreamer. But I’m not the only one. Direktori nekih od najuspešnjih globalnih kompanija poput Google i Ikea obraćali su mi se sa 4 reči kako mogu da pomognem. Otvorili su mi vrata i obezbeđivali stručna znanja Unicefovim programima. Direktori sektora bankarstva i energetike su ponudili pomoću za decu iz Srbije. “Kako mogu da pomognem” upitali su me Telenor, Vojvođanska banka i Robert Čoban, a šta svi oni imaju zajedničko – nude pomoć, u današnjem svetu u kom vlada ekonomska nestabilnost. Uspeh u 21. veku postižu kompanije koje imaju viši cilj osim puke dobiti. Kompanije koje upravljaju prema višem cilju mogu da stvaraju više za društvo .Srbija danas beleži negatvan demorgrafski trend, nažalost. Nama u Unicefu će biti zadovoljstvo da radimo sa vama, svim kompanijama koje žele da pomognu", rekao je Mišel Sen Lot

Case Study 1 - Sustainability is not easy - Challenge the hardest topics - prezentovao je Ramon Arratia, Sustainability Director, Ball and Senior Associate at the Cambridge Institute for Sustainability Leadership, koji je za naš portal rekao:

"Korporacija Ball je najveći proizvođač pakovanja na svetu, mi proizvodimo limenke i zastupljeni smo na 50% tržišta. Održivost je veoma važna za poslovanje jer može da utiče na inovacije, zakonodavstvo. Održivost je motivacija za zaposlene, mladi danas žele da rade za kompanije koje održivo posluju. Održivost nije samo CSR."

Kompletan razgovor poslušajte u videu:

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.