Air

Ljubav, mašta, san u stvari čini ime benda Air (Amour, Imagination, Reve), a takvim su nam se i predstavili u Areni.

Usporeni, topli i nežni, sa instrumentima ali i sintisajzerom, zagrejali su ledenu beogradsku noć. Publika je bila prilično suzdržana, ali da je uživala videlo se po srdačnim aplauzima posle svake pesme. Đuskalo se uz “Alfa, Beta, Gaga”, ali uz sve druge se samo stajalo.

Na posebno oduševljenje nailazale su starije stvari – “Sexy Boy”, “Kelly Watch the Stars”, “Cherry Blossom Girl”, “How does it make you feel”. Dirljiv i nežan bio je instrumental iz filma “Virgine Suicides” – "Playground Love".

Nikola Goden i Žan Benoa Dankel zahvaljivali su se publici kompjuterski modifikovanim glasovima.

Na ovoj turneji, gde je prvi put u Beogradu, Air promoviše svoj novi album “Love 2”. Publika je ipak bila tu zbog njihovih starih hitova sa albuma „Moon Safari”. Čekali smo ih više od deset godina.

Iako su profesionalci i koncert je bio odličan, Air je možda više bend koji bismo mogli da slušamo kod kuće, i da se čak bolje uživimo u pesme nego na koncertu. Stvar u tome ko je šta i koliko očekivao od koncerta.

Bina je bila svedena, bez posebnih efekata. U suštini njima efekti i nisu potrebni. Ono što čini njihov koncert je samo njihova muzika.
Posle tačno sat vremena koncert je završen. Publika ih je uporno zvala na bis, pa su se vratili i svirali još dvadesetak minuta.

Pre francuskog sastava beogradskoj publici se predstavila nekadašnja članica grupe "Rum Elevn", holandska zvezda Žana Šra, koja u Beograd došla sa svojim novim bendom, a kao predgrupa nastupila je sve popularnija domaća grupa „Svi na pod”.

Air su nastupili u okviru drugog dana Guitar Art Festivala, a očekuju nas još mnogi kvalitetni koncerti.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Marko Risović

Pogledajte još