NAJSKUPLJI RAZVOD U ISTORIJI: Detalji kraha braka Romana Abramoviča - šta je sve u igri?

Šta je na tapetu?

Bogatstvo Romana Abramoviča (50) procenjuje se na devet milijardi dolara (prema "Forbsu"), a pored slavnog londonskog fudbalskog kluba, u svom vlasništvu ima i niz kompanija koje iz metalske i naftne industrije, kao i mnogo nekretnina, luksuznu jahtu i pozamašne bankovne račune.

Roman Abramovič je vlasnik druge najveće jahte na svetu. "Eklipsa" je duga 162,5 metara, a opremljena je tako luksuzno, da može da se pohvali čak i sa dve disko sale. Abramoviči su njom najčešće na odmore odlazili na superluksuzno karipsko ostrvo Sent Bart.

Kada Abramoviči ne krstare, tada lete i to 55 miliona dolara vrednim "Boingom 767" u vlasništvu ruskog oligarha. Kada su na zemlji, Roman sa suprugom deli strast prema vožnji bicikla, ali naravno ne vozi običan bicikl, već 15.000 dolara vredan, rađen po narudžbini upravo za njega. A to je samo deo njegovog bogatstva.

Daša sigurno ne ostaje kratkih rukava

Mediji su već počeli da nagađaju koliki deo tog velikog kolača mogla bi da dobije bivši model Daša Žukova (36).

"Dejli mejl" piše da će to zavisiti od toga pred kojim sudom bude pokrenuta brakorazvodna parnica - londonskom ili moskovskom, napominjući da ukoliko se parnica bude vodila u Rusiji, Abramovič, kao blizak prijatelj Vladimir Putina, mogao bi da prođe bolje nego što bi očekivao.

Cifra za koju bi uskoro bivša gospođa Abramovič mogla da bude bogatija zavisi i od toga da li je potpisala predbračni ugovor ili ne, kako i u slučaju da jeste na šta se obavezala.

Ipak, čak i da jeste, Daša Žukova neće ostati kratkih rukava. Sasvim sigurno joj sleduje alimentacija za sina Arona Aleksandara (7) i ćerku Leu (4) koji je par dobio tokom devetogodišnjeg braka.

Iako je Romanovo bogatstvo impresivno, ni Daša nije ni ušla u brak praznih šaka. Bivši model, a sada ugledni kolekcionar umetnina i glavni i odgovorni urednik svog časopisa "Garage", rođena je i odrasla u bogatoj porodici. Njen otac je bogati ruski nafni oligarh, a majka naučnica.

 

A post shared by @dasha_zhukova_fp on


Zbog čega se razvode?

Kao i tokom veze, a kasnije braka, ni Daša ni Roman nisu želili da iznose privatne detalje. U saopštenju koje su objavili, kratko se navodi da će ostati prijatelji.

"Dejli mejl" piše da je Daša ta koja se umorila od toga da bude supruga jednog od najbogatijih ljudi na planeti. Njena strast je umetnost, pa se uglavnom i kretala u takvom društvu, za razliku od Romana. List navodi, pozivajući se na jednog od biografa poznatog oligarha da on nije plejboj, čak ni ne puši i ne pije, ali da jeste čovek kome je posao na prvom mestu.

Daša je bila treća supruga Romana Abramoviča. Prva gospođa Abramovič bila je Olga, kojom se Roman oženio 1988. godine i sa kojom je još u SSSR-u pokrenuo prvi biznis - fabriku za proizvodnju lutki. Nakon razvoda, okrenuo se biznisu sa naftom i metalom. O Olgi se malo zna, a mediji nagađaju da je nakon razvoda dobila dvogodišnje izdržavanje i dvosoban stan.

Druga supruga bila je Irina kojom se oženio 1991. godine i sa kojom je dobio petoro dece. Razveli su se 2007. godine, a tada se šuškalo da je Roman bio sa tada 25-godišnjom Dašom. Irina je razvodom dobila 155 miliona dolara.

Izvor: Blic.rs

Pogledajte još