INSTA TRIKOVI: Kako da imate najbolju fotografiju u bikiniju ovog leta

Fotografije sa letovanje preplavile su društvene mreže. Svi žele da se pohvale odličnom fotkom sa mora, koje po mogućnosti podrazumeva zavidno telo u bikiniju. Ukoliko vam je stalo da predstavite sebe u što boljem svetlu, sa sve morskim talasima u pozadini, profesionalni fotografi vam poručuju koje su postavke na koje bi trebalo da obratite pažnju.

* Istaknite delove tela u koje imate najviše samopouzdanja, makar to bila i leđa (recimo pogled preko ramena).

* Birajte između ove tri poze: stajaće, sedeće i ležeće.

Ako stojite spojite noge, stavite jedno koleno preko drugog, kuk izbacite u stranu (da dobijete što više krivina, odnosno da telo ne izgleda stubasto), a ruke stavite na kuk ili ih podignite u vazduh.

Dobra opcije je i napraviti ležeću fotografiju, jer ćete tako iskoristiti gravitaciju u svoju korist. Jedan primer je da legnete na bok, stavite noge jednu na drugu, s tim da koleno noge koja je iznad spustite na pod. Time opet dobijete ženstveniji oblik tela.

Odlična poza je i ukoliko malo izbacite kuk u stranu. Imajte na umu da fotografija poseduje dve dimenzije, visinu i širinu, te ruke i noge nikada ne pružajte prema kameri jer se tako vizualno skraćuju.

* Pravite li selfi, bolje ćete ispasti ako se fotografišete iz malo višeg ugla, te u poluprofilu.

* Ako fotkate uspravnu fotografiju, uputite osobu koja fotografiše da se spusti malo niže, pa će perspektiva učiniti telo izdušenijim.

* Što se tiče kadrova fotografišite čitavo telo ili do sredine bedara (takozvani american) ili do struka (portret). Izbegavajte da kraj fotografije prelazi preko nekog zgloba.

* Ukoliko imate mogućnost podešavanja svetla stavite ga tako da dođe sa strane ili pod uglom od 45 stepeni. Ako je u pitanju prirodno svetlo trebalo bi obratiti pažnju da ne svetli prejako modelu u lice, te da napravi umerene sene po telu.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još