fbpx

NE, NIKAKO: 10 katastrofalnih modnih grešaka!

Kada je u pitanju odabir stila, teško da postoji pogrešno i ispravno. Možete da izgledate otmeno, elegantno, pankerski, opušteno, fensi, kako god. Jedino je važno da ne izgledate jeftino!

Mnogo puta samo mali detalj zna da upropasti čitav izgled i da čak od inače otmene dame načini osobu bez ukusa i stila. Sledeći su najgori i uvek, ali uvek ih treba izbegavati!

Previše šljokica i cirkona

Svaka odeća i svaki modni detalj imaju svoju namenu i stvoreni su za određenu priliku. Ako čak i u sportskim izdanjima obavezno nosite šljašteću bižuteriju, cirkone na farmerkama i bluzama, to neće izgledati nimalo otmeno. Zračite svakog dana svojom ličnošću i osmehom, ne tonom šljokica!

Isticanje brenda

Proizvođači kopija proizvoda velikih svetskih brendova obožavaju ljude koji vole da istaknu marku brenda, odnosno njegove kopije. Kada vaša tašna iznad šnale ima ogromnim metalnim slovima ispisano "Dior", "Luis Vuitton" i slično, ne samo da vam se niko neće diviti, već će vas svi smatrati iskompleksiranom osobom. Imajte u vidu - najskuplji brendove retko gde ističu svoje ime, izuzev na etiketi ili postavi!

Nesrećne kombinacije printova

Tačkice i pruge su jedna od najozloglašeniji i još nismo upoznali osobu koja je uspela da ih spoji, a da to izgleda lepo. Uz haljinu sa printom ponesite jednobojne cipele i torbu, samo povedite računa da se boje slažu.

Bele cipele

Ukoliko u pitanju nisu patike, vrlo verovatno će to biti pravi modni promašaj. Bele salonke sa štiklom lepo će se uklopiti, na primer, sa crvenom haljinom sa belim tufnama, ali iz sve ostalo - mnogo rizikujete.

Kupite kvalitetno ili ne kupujte uopšte

Neke stvari su jednostavno napravljene da budu skupe i nemaju svoju jeftiniju verziju. To se najviše odnosi na garderobu, recimo od čipke. Imitacija čipke nije nimalo kvalitetna, i već posle nekoliko pranja imaćete rupice na sve strane.

Drečave boje

Neonske boje su super izbor za tematsku žurku ili Noć veštica, ali u svim ostalim prilikama, svaki pokušaj da drečave boje lepo uklopite u odevnu kombinaciju osuđen je na propast. Boje mogu da budu intenzivne, ali "vrišteće" nikako.

Kilogram nakita

Kada je reč o nakitu, uopšte nije poenta da u jednom trenutku ponesete i glomazne minđuše, i ogrlicu napravljenu od 15 lančića, i ogroman prsten i šljašteći sat. Sa nakitom je najvažnije biti umeren. Na primer, pun pogodak su diskretne minđuše, lep sat i torbica sa lancem umesto kožnog kaiša.

Veličina mora biti prava

"Malo mi je veliko" i "malo mi je malo" apsolutno ne dolaze u obzir. Da bi vam garderoba stajala, mora da bude u vašoj konfekcijskoj veličini. Sve ostalo izgleda jeftino i, bez uvrede, seljački, naročito kada je u pitanju tesna haljina iz koje sve kipi.

Hulahopke

Najlon čarape u kombinaciji sa sandalama, hulahopke koje vire iz farmerki i šljašteća likra su apsolutno ne! Bar ako ne želite da izgledate jeftino.

Donji veš na izvol'te

Koliko god Kardašijanke obožavale ovaj trend, grudnjak ispod potpuno providne bluze ili isuviše dubokog dekoltea ne dolazi u obzir za dame. O donjem vešu da i ne govorimo.

Izvor: Kurir
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.