PREPORUKA ZA DANAS: Jellena – film, serija, knjiga, restoran, vino

Prvo scensko pojavljivanje imala je 1991. na festivalu "Beogradsko proleće", a osam godina kasnije, kao član nekada čuvenog "Koktel benda" izdaje prvi album pod nazivom "Svetica". Iako je bend postigao izvanredan uspeh na nekadašnoj domaćoj pop sceni, Jelena 2001. odlučuje da započne solo karijeru te izdaje cd "Jellena" sa oficijalnim hitom godine "Neće grom". Balada koju je otpevala sa Kemalom Montenom – "Tebi je lako" prvi je srpsko-bosanski posleratni duet sa jednom od muzičkih legendi bivše Jugoslavije. Nekoliko godina kasnije Jelena pravi preokret, povlači se sa muzičke scene i postaje direktor svog nekadašnjeg fakulteta u Beogradu. Danas sa vama, ova dama deli svojih pet preporuka.

Foto: Promo

FILM "MAKSIM I AVANTURE"

Pošto imam sina Stefana koji ima dve godine, u poslednje vreme u našoj kući gledaju se uglavnom crtani filmovi. Moj izbor je "Maksim i avanture - mama voli bebu". Naša domaća produkcija i sjajan edukativni crtani. Preporučujem svim roditeljima.

mamavolibebu.com

Foto: Promo

SERIJA "VOJNA AKADEMIJA"

Pošto mi je suprug završio vojnu akademiju često gledamo ovu seriju i komentarišemo šta zaista jeste tako a šta je malo ulepšano zbog ekranizacije. Uz to, prijatelj nam je Bojan Perić koji se sjajno snašao u ulozi Stošića. Lepo je praviti i gledati domaće serije.

www.facebook.com/movie.vojna.akademija/

Foto: Promo

KNJIGA "PROKLETA AVLIJA"/"NA DRINI ĆUPRIJA"

Reći ću naš nobelovac, Ivo Andrić, i njegovih nekoliko knjiga poput romana "Na Drini ćuprija" i "Prokleta avlija", gde nas on svojim dubokim razmišljanjem vraća našim korenima i životu nadahnutom temama koje još uvek lebde u našem području... Jednostavno treba ih pročitati i 10 godina kasnije, nakon školske lektire i sagledati je iz potpuno drugog ugla. Naučiti još ponešto...

www.laguna.rs

Foto: Promo

RESTORAN "MALI PARIZ"

Moram napisati "Mali Pariz" u Birčaninovoj. Često smo tamo gosti, a restoran se nalazi blizu stana moga oca. Ambijent je zaista lep, osoblje i vlasnik sjajni i prijatni. Sve što vam treba na prvom mestu.

www.malipariz.rs

Foto: Promo

VINO – ŠARDONE KOVAČEVIĆ

Često smo porodično njihovi gosti na Irigu i jednostavno ta naročita nota koju ima njihovo belo vino je zaista posebna. Ukus je fenomenalan i često ga konzumiramo uz ručak. Pristupačno je i sa cenom tako da je to za mene pravi izbor.

vinarijakovacevic.com

Autor: Marija Milošević

Pogledajte još