Božić na RTS-u u znaku filmova, serija i dobre muzike

Badnje veče i Božić tradicionalno provodimo u krugu porodice, uz dobar TV program. Kao i svake godine, Radio-televizija Srbije pripremila je mnogo muzike, filmova, serija i emisija posvećenih običajima i tradiciji našeg naroda.

Na Badnje veče, u 20 časova i 5 minuta, čućemo Božićnu poslanicu Srpske pravoslavne crkve. Nakon Poslanice, sledi večernji program za celu porodicu - nova epizoda domaće serije "Kamiondžije d.o.o" (20.20), a potom film "Vojna akademija 2". Nakon koncerta hora "Melodi", u 23.55 uključujemo se u ponoćnu Božićnu liturgiju iz Hrama Svetog Save.

Na Drugom programu RTS-a Badnji dan protiče u znaku dobre muzike.

Koncert braće Teofilović i Miroslava Tadića počinje u 16.45, u 19.00 slušamo pesme legendarnog Tozovca, a slede božićna izdanja emisija "Da smo živi i zdravi" (21h) i "Šljivik" (21.40).

Na Božić tokom celog dana uživaćemo u domaćim filmovima: "Više od igre" (13h), "Ranjeni orao" (16.45), "Zona Zamfirova" (21h). Od 20.00 pratimo nove avanture Žiće i Baje, popularnih "Kamiondžija".

Na drugom programu RTS u 9 časova uključujemo se u prenos Božićne liturgije iz Hrama Svetog Save. Tokom celog dana, gledaćemo emisije posvećene Božiću i božićnim običajima, kao i koncerte - ansambla Kolo i Simfonijskog orkestra i Hora RTS (12h), muzički specijal "Svi naši Božići" (21.45) i koncert Slobodana Trkulje i Balkanopolisa (00.25).

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još