Digital 2017 - Marija Matić: Mi se već sada pripremamo za dolazak nove, generacije Z. Oni će tek biti drugačiji!

Ovogodišnji - #Digital2017 - trajaće 2 dana - 07. i 08. septembra (četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva.

Konferencija se održava u Hotelu Metropol u Beogradu.

Ovogodišnju konferenciju otvoriće prvog dana - Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije i Džulija Patriša Fini, ambasadorka Australije u Beogradu, a drugog dana - Branko Ružić, ministar uprave i lokalne samouprave u Vlade Republike Srbije i Alona Fišer-Kam, ambasadorka Izraela u Beogradu

Tokom dva dana u okviru devet panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija, stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, budućnosti filma i bioskopa u digitalnom dobu, revolucijama na društvenim mrežama, marketinškoj i medijskoj sceni i njenoj budućnosti, kao i o kriznom komuniciranju, Uberu, gorućim temama IT scene i drugo.

Drugog dana konferencije, u panelu "Millennialsi u regionu žilavih baby boomersa: Zašto kasni smena generacija na medijskoj i marketinškoj sceni" učestvovaće i Marija Matić, Media planning Director, Direct Media, sa kojom smo razgovarali u susret konferenciji:

Kako vidite medijsku i marketinšku struku danas? Rekli ste da milenijalci žele da uče i brzo napreduju, da li takva vrsta entuzijazma vlada i dalje?

- U velikoj tranziciji i prilagodjavanju ogromnim promenama koje je digital doneo, medijska i marketinška struka danas je i dalje zanimljiva. Iako kažu da nije više “sexy”, po mom mišljenju i dalje je vrlo privlačna struka. U njoj milenijalci imaju sve vеći uticaj, i kao glavna ciljna grupa kojoj se brendovi obraćaju, ali i kao najbitnija generacija koja radi u advertajzingu. Milenijalci žele da uče, koliko će biti istrajni u želji za edukacijom i specijalizacijom, mislim da će vreme tek pokazati. Stalni kontakt sa društvenim mrežama menja njihovo poimanje realnog sveta, pa ponekad gube osećaj izmedju realnosti i virtualne stvarnosti. Njihovim stavovima i životnim stilovima se prilagodjava i čitav advertajzing i čitavo poslovno okruženje.

Da li mladih u ovoj struci ima manje zbog toga što ne žele da rade po "starim pravilima"? Čitamo u svetskim medijima da mladi daju rezultate, ali ne žele radno vreme, rad u kancelariji, žele rizik... da li su ovakvi kriterijumi došli na naše tržište?

- Milenijalci ruše stara pravila. Iako advertajzing okruženje jeste dosta fleksibilnije od rada u nekim velikim industrijskim granama ili kompanijama, ono je i dalje previše rigidno za njih. Start up kultura menja pravila i milenijalci se upravo na nju i ugledaju. Njihovi kriterijumi lagano ulaze na naše tržište ali, kao i po pitanju advertajzinga, i ovde će se morati napraviti kompromisi i prema milenijalcima i prema “starim pravilima“.

Šta mislite da je ključ u pristupu prema generacijama koje su "odrasle na društvenim mrežama"?

- Razumevanje i strpljenje. I pružanje vizije i šire slike. Ovo je generacija koja je najobrazovanija, ali i prva generacija koja će manje zaraditi od svojih roditelja. Ona koja ne želi da poseduje već da deli. Generacija koja ne poštuje hijerarhiju upravo zato što je odrasla na društvenim mrežama gde su svi isti. Generacija koja je okrenuta sebi i gde su oni za sebe najvažnije vesti i mediji. Sazrevanje i životna iskustva će menjati i ovu generaciju. Mi se već sada pripremamo za dolazak nove, generacije Z. Oni će tek biti drugačiji.

Program, učesnike, informacije o prijavi i kotizacijama možete pronaći na zvaničnom sajtu www.digital2017.rs, a kotizacije kupiti i putem www.gigstix.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.