PREPORUKA NEDELJE: Ivona Fuštić - serija, film, vino, restoran, recept

Gledaoci Studija B više od dve decenije svakodnevno se druže sa Ivonom Fuštić.

Uprkos planovima da se novinarstvom bavi samo tokom studija engleskog jezika na Filološkom fakultetu, postala je glas i lice kojem se veruje i uz čije vesti Beograđani započinju dan.

Plavokosa dama u svojim emisijama sugrađanima donosi mnoštvo servisnih, ali i informacija iz političkog, kulturnog i zabavnog života srpske prestonice.

Jedno od zaštitnih lica Studija B i voditelj i urednik jutarnjeg programa "Beograde, dobro jutro" ovog ponedeljka našim čitaocima preporučuje omiljenu seriju, film kojem se često vraća, vino u čijem ukusu i aromi uživa, restoran u kojem rado provodi slobodno vreme i recept salate koju priprema sa svojim naslednicama.

Foto: Promo

SERIJA

Kultna serija, "Game of thrones" koja ima obožavaoce širom sveta našla je put do mog srca na prvi pogled. Počela sam da je gledam pre dve godine i dalje je pratim sa istom pažnjom. Privlači me vreme vitezova, kraljeva, turnira, zamkova koje podseća na srednji vek zapadne Evrope. Radnja serije podseća me na neke poznate istorijske događaje i legende koje su nama bliske. Kao mala, volela sam jako film "Artur i vitezovi okruglog stola" i nalazim sličnost u temi i atmosferi koja postoji tokom serije.

www.hbo.com

Foto: Promo

FILM

Obožavam romantične komedije. Film koji volim uvek da gledam je "Love actually" ("U stvari ljubav") iz 2003. godine. Sjajna glumačka ekipa, deset različitih ljubavnih priča koje se dešavaju pet nedelja pre Božića. Mnogo smeha i prijatnih emocija koje me obuzimaju dok gledam ovo ostvarenje razlozi su zbog koga mu se uvek rado vraćam. Hju Grant, Lijam Nisom, Kolin Firt, Ema Tompson, Kira Najtli su sjajni! Film je za svaku preporuku.

www.imdb.com

VINO

Ljubitelj sam portugalskih i španskih vina. Preporučila bih portugalsko crveno vino "Syrah" Adega de Pegoes koje ima divnu voćnu aromu. Španski Rincom de Navas je drugi izbor takođe crvenog vina. "Beber este vino, es como hablar con Dios!" (Probati ovo vino je kao da pričate sa Bogom!) U čuvenim španskim vinarijama često ćete čuti ovu rečenicu a ovo vino sigurno to opravdava.

www.adegaon45.com

Foto: Promo

RESTORAN

Italijanski restoran "Piazza dei Fiori" u Njegoševoj ulici mi je najčešći izbor, kako zbog blizine poslu tako i zbog prijatne atmosfere i italijanskih specijaliteta koje obožavam. Volim da popijem kafu upravo ovde jer je bašta fenomenalna a kada odlučim i da jedem, uglavnom biram neku salatu ili pastu.

www.piazzadeifiori.com

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT

Volim da kuvam i uživam da isprobavam nove recepte. Najviše volim da spremam sa svojim ćerkama koje sada otkrivaju kuhinju, naravno minimalno, više kao razonodu. Omiljena nam je salata sa tunom, zelenom salatom, paradajzom, maslinama, maslinovim uljem posuta parmezanom i bosiljkom. Za dezert preporučujem voćni jogurt napravljen od crvenog voća, grčkog jogurta uz dodatak šećera ili meda.

Autor: Tatjana Mišović
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još