JELENA JE UBIJENA DAN RANIJE? Privatni forenzičari tvrde da imaju 7 novih tragova koji donose preokret u istrazi

Nenad Šipka, direktor CFI, kaže da je nadležnim organima dostavljeno sedam predloga za istražne radnje na osnovu njihove delimične rekonstrukcije ubistva. Kako navodi, najmanje jedan od njih je usvojen i analiziran, a tu je i još detalja koje ukazuju na mogućnost da je Jelenino telo bačeno u kanal u noći između petka i subote (prvi na drugi april), a ne između subote na nedelju, kako se sve vreme tvrdilo, što baca dodatnu sumnju na supruga Zorana.

Među njima se posebno izdvaja to što je Jelena poslednji put viđena (pod tim se ne podrazumevaju članovi porodice Marjanović) u petak, 1. aprila, oko 17.30 sati.

Inače, ovaj privatni istraživački centar iz Novog Sada angažovala je porodica Krsmanović jer istraga traje predugo. Taj centar radi i na slučaju ubijenih gardista na Topčideru.

- Mi smo izašli na teren, na nasip gde je Jelena nestala, 9. aprila, godinu i sedam dana od njenog ubistva. Tada smo izvršili lasersko ispitivanje, te smo zaključili da nema nikakve varijante da je ona ubijena na nasipu. Mi smo počeli našu istragu od izjave Zorana Marjanovića, koju je dao pred policijom, a gde je rekao da su trčali na nasipu. Krenuli smo od toga i samim gledanjem nasipa, isključili smo mogućnost da je ona tamo ubijena - navodi Šipka.

Potraga za Jelenom trajala je nekoliko sati, nasip je pročešljan nekoliko puta, međutim telo je pronađeno tek sutradan oko 13 sati.

- Zahvaljujući advokatskoj kancelariji, mi smo dobili informaciju da je Jelenino telo bilo skroz pokriveno vodom, što znači da ukoliko je telo u vodi bilo duže od sat vremena, najverovatnije je da ga pas ne bi ni osetio - navodi on.

- Prema izjavama prijatelje, Jelenu su poslednji put videli u petak, oko 17.30 sati, kada je uzela ćerku Janu iz vrtića. Jelenina majka Zorica pozvala je Jelenu u subotu dok je ona navodno trčala, ali ona nije bila sigurna da li je razgovarala sa ćerkom jer je osoba sa druge strane žice bila zadihana, a razgovor je kratko trajao. To ukazuje na zaključak da je neka ženska osoba možda simulirala Jelenin glas.

Prvobitna verzija Jeleninog ubistva, a koje se i dan-danas drži njen suprug Zoran Marjanović, koji je glavni osumnjičeni za njeno ubistvo i trenutno je u pritvoru, jeste da je Jelena nestala 2. aprila 2016, kada se razdvojila od njega i njihove ćerke da bi trčala. Njeno telo pronađeno je dan kasnije u kanalu kod nasipa.

Inače, Zoran Marjanović unajmio tim od pet advokata koji će ga zastupati u postupku koji se vodi protiv njega.

Teodora Krmanović
, sestra ubijene pevačice Jelene, kaže da su jako iznervirani napisima da je Jelena imala ljubavnika.

- Svi koji su je znali znaju da joj je Zoran bio prvi dečko, da je bila okupirana mamom, brinula se o Zoranu i Jani. Šokirani smo vešću da je Zoran ubio Jelenu, nemamo reči - kaže Teodora.

Inače, familija Krsmanović spremna je da sarađuje sa nadležnim Centrom za socijalni rad i da poštuje svaku njihovu odluku i preporuku. Zato mole javnost da se uzdrži od daljih spekulacija i nagađanja u vezi s malom Janom jer im je zaštita interesa maloletne Jane sada prevashodni cilj.

Prema rečima Nenada Šipke, nije postojala mogućnost da neko preko dana doveze Jelenin leš a da ga neko ne primeti jer na nasipu uvek ima šetača.

- Da je ona oteta na nasipu, ko bi je vraćao i zašto? Ko bi se usudio na tako nešto? Postojala je varijanta da je poznavala nekog ko je bio u kolima i čekao je na smetlištu. Međutim, članovi njene porodice su tu sumnju opovrgnuli, ističući da ona ni sa kim ne bi sela u kola a da ostavi Zorana i Janu - naglašava on.

Prema njegovim rečima, saradnik u CFI koji je radio u Vojsci Srbije istakao je da je pas koji je tragao za Jelenom kada je ona nestala morao da oseti leš na nasipu.

- Jedan jako bitan detalj jeste taj da je Jelena takoreći sama pronašla svog ubicu. Tragovi krvi na njenoj odeći i na licu su ukazali na njene položaje. Njena majica nije bila natopljena krvlju na nasipu, što isključuje bilo koji njen položaj gde bi glava bila u vertikalnom položaju. Jer bi se u tom slučaju krv morala slivati na majicu - naglašava sagovornik.

On pojašnjava da je prilikom dovoženja na nasip Jelena sigurno morala biti na nekoj podlozi (tepihu, ćebetu). S tim u vezi krv na njenom licu je ukazala na to da je njena glava bila u krvi tokom transporta, te je ukazano na to da je bila u horizontalnom položaju sve vreme.

- Samim tim moralo je biti više od jednog pomagača jer da je drugačije doneta na nasip, bilo bi krvi po njenoj majici - naglašava on.

Takođe, Jelenini nokti bili su izgrebani i delimično nalakirani.

- Njene prijateljice i sestre su videle da lak nije prekrio nokat, a Jelena je važila za osobu koja vodi računa o svojim noktima. Stoga smo zadužili manikire koji su nalakirali plastiku, potopili je u varikinu gde su je držali nekoliko minuta. Inače, varikina se koristi da bi se uklonio biološki trag. Koji ubica nosi varikinu na nasip? - pita se Šipka.

Izvor: Blic
Foto: Facebook

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.