NAJVEĆI EVROPSKI LANAC VRTIĆA KONAČNO U SRBIJI:Strateško partnerstvo sa francuskim Krešinterom za napredak predškolskog sistema u našoj zemlji!

Tim povodom danas je u Beogradu potpisan Ugovor o strateškom partnerstvu, koji podrazumeva otvaranje novih vrtića Trešnjobera kako u Beogradu, tako i širom Srbije, inovacije u pogledu rada, kao i razmenu iskustava naših vaspitača sa kolegama iz Francuske, Nemačke, Švajcarske, Belgije i Luksemburga gde Krešinter posluje.

Već krajem ove i tokom sledeće godine očekuje se otvaranje nekoliko novih vrtića, a Trešnjober program biće dodatno unapređen u skladu sa poslednjim međunarodnim postignućima na polju neuronauka i dečje pedagogije. Svako dete, kroz direktnu participaciju, ostaje ključni kreator programa. Naša praksa da dete, uz stručnu usmerenost vaspitača, lična interesovanja i darovitost, kreira svoje predškolske aktivnosti nas je i povezalo sa najvećim lancem vrtića u Evropi. Trešnjober ostaje domaći vrtić, sa direktnom podrškom međunarodne prakse i evropskih standarda i spremni smo da primenimo najnovija znanja u daljem radu’’, izjavila je Jelena Krstović, predsednica Upravnog odbora PU Trešnjober, prilikom potpisivanja sporazuma i zahvalila se svim zaposlenima koji su opravdali ogroman kvalitet koji godinama grade i čuvaju.

Metju Dvernj, direktor za Evropu u Krešinteru izrazio je ogromno zadovoljstvo što nakon razvoja širom Evrope, ovaj lanac ulazi na tržište Srbije.  “Verujemo da je Trešnjober naš pravi partner, jer delimo istu posvećenost, standarde i lojalnost, kao i želju da dobro i kvalitetno predškolsko obrazovanje bude dostupno što većem broju dece. Ovo partnerstvo značajno će unaprediti i modernizovati privatno predškolsko obrazovanje u Srbiji i biti održiv partner u reformi predškolskog sistema u narednim godinama’’, izjavio je Dvernj.

Krešinter će 2017. godinu završiti sa ostvarenim prihodom od prodaje  od 100 miliona eura kroz 160 vrtića,  okupljajući  4300 dece u Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Belgiji i Luksemburgu. Dalji plan razvoja obuhvata tržišta Ujedinjenog Kraljevstva, Španije, Italije, Portugalije i zemalja Istočne Evrope. SIS Grupa, čiji je Krešinter deo, posluje u oblasti razvoja nekretnina, domova za negu starijih osoba, medicinskih centara i vrtića, kao i u oblasti vinogradarstva i ugostiteljstva. Portfolio nekretnina danas vredi oko 400 miliona eura.

 

Predškolska ustanova Trešnjober, osnovana 2001. godine, jedna je od prvih i najvećih u našoj zemlji. Posluje na tri lokacije u Beogradu, na Vračaru, Zvezdari i  Altini. Okuplja 350 dece i ima više od 50 zaposlenih u svom timu. Trešnjober sebe vidi kao partnera porodice u vaspitanju i obrazovanju dece predškolskog uzrasta.

Pogledajte još