Don Don i Lesaffre tradicionalno obeležili Svetski dan hleba

Osmaci OŠ "Mića Stojković" pravili pletenicu za decu iz Zvečanske

Povodom Svetskog dana hleba tradicionalno je održana edukativna radionica za decu na kojoj su učenici OŠ "Mića Stojković" imali priliku da čuju brojne zanimljivosti o ovoj značajnoj namirnici, kao i da se takmiče u pripremi pletenica. Kompanije Lesaffre i Don Don će u nedelji u kojoj se obeležava Svetski dan hleba uručiti donaciju Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

Beogradski osmaci obeležili Svetski dan hleba

Edukativna radionica za beogradske osnovce imale je za cilj da učenike osmog razreda nauči osnovnim stvarima o pripremi hleba, zdravoj i izbalansiranoj ishrani, čiji je hleb sastavni deo, ali i da nauče važnu lekciju iz humanosti.

Kviz o značaju hleba

- Već nekoliko godina unazad kompanija Don Don obeležava Svetki dan hleba različitim aktivnostima usmerenim ka deci. Deca brzo uče i radoznala su, zato je veoma važno pružiti im dovoljno informacija i podstaknuti ih još u ranom perioduda neguju prave vrednosti. Ove godine učenici osmog razreda imali su priliku da čuju kakav je pekarski zanat danas i koliko je hleb važan deo naše svakodnevice i ishrane. Za današnji dan posebno se vezuje i tema koja je poslednjih godina sve aktuelnija u svetu i kod nas, a to je bacanje hrane. Nedavno je objavljena procena po kojoj skoro četvrtina stanovništva Srbije živi na ivici siromaštva, dok se oko 250.000 tona hrane godišnje baci. Mnogo je načina na koji svako od nas može da doprinese. Kompanija Don Don pomaže brojne ustanove kojima je pomoć neophodna, ne samo tokom oktobra meseca, već cele godine – izjavio je Ozren Petrović, PR kompanije Don Don.

Osmaci OŠ Mića Stojković obeležili Svetski dan hleba

- Hleb je sastavni deo svake pravilne ishrane i osnova kvalitetnog obroka, a mi smo želeli da na to skrenemo pažnju i beogradskim osnovcima, ali na jedan nekonvencionalan i zabavan način. Nadamo se da su kroz ovu radionicu i takmičenje neki mladi prepozali svoju buduću profesiju, jer će dobri pekari i tehnolozi uvek biti na ceni. Kažu da hrana ima mnogo bolji ukus kada je podelimo sa drugima, pa smo zato rešili da se držimo tog načela ove godine i uz pomoć naših mladih sugrađanaomiljeno pecivo podelimo sa našim prijateljima iz Zvečanske. I ovaj Svetski dan hleba protekao je u humanom tonu,a srce od hleba otići će na najbolju moguću adresu - u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvčanskoj - izjavila je Milena Obradović, marketing menadžer u kompaniji Lesaffre.

Takmičenje u pripremi pletenice

Foto: Promo

Pogledajte još