Počeli kreativni susreti projekta "Crtajmo srcem"

U prvoj fazi izrade murala, deca su pristupila izradi skica i crteža, predloga za motive na budućim muralima, ali su ujedno bila i dizajneri, jer će njihovi likovni predlozi biti u narednih mesec dana odštampani na majicama, koje će im biti uručene po završetku projekta. Učeći nove likovne tehnike, kroz eksperimente sa različitim materijalima namenjenim obradi zidnih površina, ova radionica je ispunila i svoj edukativni karakter. Kombinujući savremene tehnologije, nove slikarske alate i klasične umetničke vrednosti, za kratko vreme na papiru se pojavilo raznovrsje motiva bliskih ličnom senzibilitetu dece. U ovim radionicama učestvovala su deca različitih školskih uzrasta: Nikolina Mandić (5), Nataša Pavlović (10), Kristijana Jevtović (11), Nemanja Pavlović (13), Nada Đaković (13), Aleksa Marković ( 11) i Milica Cimerman (13). Izradu velikih muralskih slika,na temu panorame Novog Sada i Sremske Kamenice, započeli su studenti Albina Munipova, Tamara Stojančević i Nenad Vojnović.

Radionicu su vodili docent na predmetu zidnog slikarstva Jelena Sekulić-Voljanek, docent Ivan Canjar i saradnik u nastavi Dragana Malešević. Kreativnost i mašta, malih i velikih umetnika, igrom boja, oblika i linija ponovo su doneli fantastične umetničke kreacije, spremne da se ovekoveče u monumentalnoj tehnici murala.

Serija radionica s Dečjim selom započela je u maju 2016. godine uz podršku Color Press grupe i od tada se kontinuirano odvija. Ovaj deo projekta finansiran je od strane Uprave za kulturu grada Novog Sada i predstavlja produbljivanje saradnje dve komšijske ustanove, na radost malih kreativaca, ali i svih učesnika radionice.

Pogledajte još