Francuski senator položio venac na spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu

Francuski senator je, tim povodom, konstatovao da je sledeća godina, kada se obeležava stogodišnjica završetka Prvog svetskog rata, prilika ne samo da se podseti na istorijsko savezništvo dveju zemalja, već i da se da podsticaj jačanju veza u svim oblastima.

Vučić i Kadik, koji je član Odbora za spoljne poslove, odbranu i oružane snage Senata Francuske, saglasili su se da je zajednički interes dveju zemalja da tradicionalno dobre odnose prate redovan politički dijalog i više zajedničkih ekonomskih projekata, s obzirom na to da Sporazum o strateškom partnerstvu predstavlja odličnu osnovu za unapređenje saradnje.

Predsednik Srbije je izrazio zahvalnost Francuskoj na podršci i pomoći u procesu pristupanja Evropskoj uniji, saopštila je Pres služba predsednika Srbije. Kadik je istakao da Srbija postiže odlične ekonomske rezultate i time postaje privlačnija francuskim investitorima. On je naglasio da su za pohvalu napori Srbije u postizanju mira i stabilnosti u regionu.

Francuski senator Olivije Kadik položio je venac na Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu, gde je izrazio podršku procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, ali i razvoju ekonomskih i bilateralnih odnosa Srbije i Francuske.

- Danas sam ovde kako bih izrazio svoje poštovanje prema spomeniku prijateljstva između Francuske i Srbije i posvedočio o našoj zahvalnosti zbog ovog spomenika. Mislim da je veoma važno da se to francusko-srpsko prijateljstvo naglasi - rekao je senator novinarima nakon što je položio venac na Kalemegdanu.

Izvor: Tanjug
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još