Make-up trendovi koji će vladati ove sezone

Na ulicama ove jeseni i zime ćemo ipak viđati minimalno make up-a. Iako se popularno zove 'no make up look', za postizanje ovoga izgleda ipak treba izdvojiti određeni vremenski period kako bi se postigao željeni efekat.

Dok su prošle godine dominirali mat ruževi, ove godine vraćaju se i sjajevi za usne. Većinom su u trendu bobičaste nijanse, bilo u matu ili u sjaju, dok je preko dana dovoljno da nanesete hranljivu mast za usne, neutralan sjaj kako bi vaše usne izgledale punije.

Osim ruževa, ove sezone naglasak je i na trepavicama. Izgled inspirisan šezdesetim godinama prošlog veka možete postići uz nekoliko slojeva kvalitetne maskare. Uz to, u trendu su prirodne, pomalo neuredne obrve, stoga zaboravite na čupanje i pustite ih da rastu. Dopuniti ih možete gelom za obrve u boji koja odgovara prirodnoj nijansi vaših obrva. Ukoliko docrtavate obrve, to radite isključivo na mestima gde vam nedostaje “dlačica”, nikako nemojte crtati preko postojećih obrva.

Kako biste vratili svežinu na lice dodajte malo rozikastog rumenila, svežinu će takođe vratiti i hajlajter na prominentnim delovima lica. Savetujemo vam da ne matirate lice previše. U hladnim danima lice će se manje mastiti, zato nema potrebe za preteranim matiranjem, na ovaj način ćete postići prirodniji izgled. Takođe, kako se približavamo praznicima dozvoljeno je više sjaja i hajlajtera.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još