Otvorena izložba "Tolerancija": Večeras nastupa hor muzičke radionice "Music Star" iz Beočina

Izložbu je otvorio ambasador SAD, Kajl Skat, koji je rekao da je izložba o toleranciji, koja je otvorena na Međunarodni dan ljudskih prava, veoma važna stvar jer, prema njegovoj oceni, niko u svetu ne može biti zadovoljan situacijom na polju ljudskih prava i od čitavog društva se očekuje doprinos na tom planu.

"Važno je i to što je autor Mirko Ilić naš koliko i vaš čovek. On je rođen na prostoru bivše Jugoslavije, ali je otišao kraj osamdesetih godina u SAD i danas je jedan od najpoznatijih grafičkih dizajnera u svetu. Njegova inicijativa je bila da insistira da i drugi umetnici rade plakate o toleranciji u periodu kada imamo previše intolerancije u svetu i ja mislim da je to odlična poruka nama svima", kazao je Skat.

Član Gradskog veća za kulturu Grada Novog Sada Dalibor Rožić kazao je da današnja izložba plakata šalje univerzalnu poruku o poštovanju ljudskih prava i toleranciji.

"Imajući u vidu da je danas Međunarodni dan ljudskih prava, Grad Novi Sad je ponosan što ima priliku da se baš u našem gradu održi ova svetska izložba, jer su učešće i sam rad na ovoj izložbi uzeli mnogi eminentni svetski umetnici i dizajneri", kazao je Rožić.

Na otvaranju su govorili i Jelena Banjac, istoričarka umetnosti i Slavimir Stojanović, autor jednog od plakata.

Na izložbi "Tolerancija" u Novom Sadu predstavljena su 53 plakata najuticajnijih savremenih grafičkih dizajnera iz celog sveta, koji su se odazvali pozivu Mirka Ilića da kreiraju plakate na temu tolerancije, sa zadatkom da plakati sadrže reč tolerancija ispisanu na njihovom maternjem jeziku. Suština projekta je prezentacija izložbe u javnim prostorima, na ulicama i trgovima, a ne u galerijama, sa idejom da bude dostupna svim građanima kako bi se ukazalo na značaj poštovanja prava i dostojanstva svakog pojedinca. "Tolerancija" je putujuća izložba koja je do sada prikazana u mnogim gradovima Evrope i sveta. Plakate možete pogledati do kraja "Novosadskog Winter Festa" na leđima velikih drvenih kućica koje se nalaze na Trgu slobode.

Nakon otvaranja izložbe, zasijala je naša raspevana jelka. Sve nas je ugrejao nastup POPhora Krsmanac iz Beograda, a naša gošća je bila Olivera Balašević.

Kao i svake nedelje, Deda Mraz se fotografisao sa najmlađima, a besplatno fotografisanje organizujemo svakog petka, subote i nedelje od 16h do 18h.

Večeras od 18h na raspevanoj jelki slušamo Hor muzičke radionice "Music Star" iz Beočina.

Dođite da se družimo!

Zimska čarolija se ponovo vratila na Trg slobode, a ovogodišnji „Novosadski Winter Fest“ će trajati od 23. novembra do 30. decembra 2017. godine. Svake večeri na Trgu slobode nastupaće dečiji horovi na „raspevanoj jelki“ od 18h, svi zainteresovani mogu da se provozaju fijakerom koji ponovo vozi novosadskim ulicama, kupe različite proizvode, rukotvorine, novogodišnje ukrase ili ukusne specijalitete u drvenim kućicama - kuvano vino, čaj, toplu čokoladu, kurtoš kolač, štrudle, vafle, kobasice, čokoladni giros, kolače i još mnogo toga, učestvuju u različitim dečijim i humanitarnim aktivnostima, a tokom vikenda slušaju novosadske bendove i DJ-ejeve.

I ove godine nagrađujemo najlepše pismo Deda Mrazu. Najmlađi svoja pisma Deda Mrazu mogu da ubace u veliko crveno sanduče, a vlasnika najlepšeg pisma nagradićemo putovanjem. Izvlačenje se održati u subotu 23.12.

"Novosadski Winter Fest" organizuju Color Pres Grupa, Ninamedia, Color Media Communications, Subsidium, HBO Color Media Events, Udruženje "Bač u srcu Bačke". Pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Sad, Gradska uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Vojvođanska banka i Heineken Srbija sa brendovima Krušovice, Laško, Amstel i Zaječarsko Crno pivo. 

Pogledajte još