ANA MIHAJLOVSKI O BORBI SA RAKOM DOJKE: Bila sam besna na sebe zato što se nikada nisam pregledala!

Foto: Hello!

Ona je pre izvesnog vremena operisala tumor na dojci, koji je, na njenu sreću bio benigni.

Rak je moj najveći strah, baš kao i mom najboljem prijatelju. Mi “to” zovemo “ona reč koja se nikad ne izgovara”. Lekari mi i nisu rekli da treba da idem na hitnu operaciju, već da “to mora da leti”. A ja sve što mogu danas, ne ostavljam za sutra. Nije mi bila potrebna podrška, mogla sam sve sama, jer nikada nisam bila klasično žensko i nadam se da mi niko neće zameriti zbog toga – rekla je Ana za magazin “Glorija”.

Na pitanje da li je rekla deci da ima zdravstveni problem, Ana je odgovorila:

Ne želim da govorim samo o svojoj deci, već generalno smatram da ona kada dođu u određene godine, treba da se informišu o značaju zdravlja i redovnih kontrola. Tako da moja najstarija kćerka sve zna.

Strah je sve vreme bio prisutan i trebalo je vremena dok nije saznala da je posredi dobroćudni tumor.

Tumor je bio prevazišao veličinu za praćenje, sve je išlo brzo. Ništa se ne zna dok se ne uradi histopatološki nalaz. Mada, kada su lekari rekli: “Benigno je, veruj”, nikakav strah nisam imala – kaže Ana.

Voditeljka kaže da će biti srećna ukoliko barem nekoliko žena izvuče pouku iz njenog primera.

Nisam razmišljala ni o čemu, imala sam sjajno društvo. Nisam krivila sebe, zapravo, bila sam besna na sebe zato što se nikada nisam pregledala, što je izuzetno neodgovorno. Ne samo prema sebi već i prema celoj porodici. Zato bih bila najsrećnija da barem nekoliko žena izvuče pouku iz nog primera. Ja jesam, i veoma sam svesna da je moglo i da ne bude tako, da je tumor mogao da bude maligne prirode, da sam mogla da zakasnim. Zato je bitno da se kontrolišemo već od dvadesete godine – kaže Ana.

Izvor: Alo/Gloria
Foto: Hello!/Arhiva

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.