Rad pobedio Javor, Kaluđerović dvostruki strelac

BEOGRAD, 28. marta 2010. (Beta) - Fudbaleri Rada pobedili su u Beogradu Javor sa 3:2, u utakmici 21. kola Super lige Srbije i načinili značajan korak ka opstanku u ligi.

Najzaslužniji za petu pobedu Rada bio je dvostruki strelac Andrija Kaluđerović. On je sa 13 postignutih golova izbio na prvo mesto liste strelaca.

Rad je petom pobedom u prvenstvu sa pretposlednjeg 15. skočio na 11. mesto na tabeli sa 22 boda, dok je Javor posle prvog poraza u prolećnom delu sezone, ostao na osmom mestu sa 26 bodova.

Ekipa iz Ivanjice je u prvom delu utakmice imala inicijativu i prva došla do prednosti. Igor Stojaković je u 24. minutu iz slobodnog udarca savladao golmana Branislava Danilovića.

Posle četiri minuta izjednačio je Kaluđerović iz jedanaesterca. Sudija je dosudio penal posle duela napadača Rada i igrača Javora Borisa Miličića.

Rad je u 47. minutu poveo autogolom Marka Milovanovića. Igrač beogradskog tima Miloš Dimitrijević centrirao je u šesnaesterac, ali je lopta zakačila Milovanovića i prevarila golmana gostiju Damira Kahrimana.

Rad je posle vođstva zaigrao bolje, a Kaluđerović je vođstvo duplirao u 66. minutu, posle centaršuta Aleksandra Todorovskog. Fudbaleri Javora su nakon toga pojačali napade, ali su uspeli samo da umanje poraz golom Stevana Račića u 82. minutu utakmice.

Golman Rada Danilović je u 75. minutu odbranio penal koji je izveo Ivan Cvetković. Prethodno je zbog drugog žutog kartona isključen fudbaler "građevinara" Bratislav Ristić. 

Pogledajte još