POČELA PRODAJA BADNJAKA: Ponuda je šarenolika, kao i cene

- Došao sam iz Ivanjice, celu noć sam putovao da bih rano jutros bio ovde na Bajlonijevoj pijaci. Badnjaci se već danas dosta prodaju - kaže jedan od prodavaca.

Cene su većinom usaglašene. Oni najskromniji badnjaci prodaju se po 50 dinara, oni sa žitom, kukuruzom i orahom su 150, a svečano ukrašeni od 200 do 250 dinara. Moguće je pronaći i badnjake na stalcima za koje je potrebno izdvojiti 300 dinara. Automobili su prepuni, tako da trgovci najavljuju da će biti dovoljno robe za sve.

U prodaji je naravno i žito, za koje je potrebno izvojiti u proseku 150 dinara. Prodavci se takmiče po ukrašenosti, pa cena žita može dostići i 500 dinara za raskošne aranžmane. Cenkanje je takođe vrlo živo, svi se bore za nižu cenu, u čemu nekad uspeju, ali često se trgovci pravdaju da su prešli veliki put da bi hrastovinu dali za manje novca.

Prodaja badnjaka još uvek nije potpuno zaživela po ulicama. Ono što smo uspeli da uočimo jeste da su cene vrlo konkurentne onim sa pijaca. U Ulici cara Dušana naleteli smo na četiri momka koji badnjake prodaju za cenu koju sami odredimo, odnosno kako sami kažu - ko koliko da.

Poneke prodavnice takođe su počele da prodaju ''sveto drvce'', cena se kreće oko 70 dinara, ali po ukrašenosti su dosta skromniji od onih pijačnih.

Izvor: Kurir.rs/Blic/N. Govoruša

Pogledajte još