MILAN POPOVIĆ OTKRIVA: Zbog glupih poteza iz prošlosti, Severinin i moj sin je u opasnosti!

Milanu Popoviću i ove Nove godine nije bilo dozvoljeno da provodi vreme sa svojim sinom, a on sam kaže da postoje majke koje ne žele da očevi provode vreme sa decom.

- Postoji mnogo očeva koji bi voleli da provode više vremena sa svojom decom, a imate majke koje ne žele da ti očevi provode vreme sa decom, ili to rade na taj način da onemogućavaju očevima da provode vreme sa svojom decom i da očevi dignu ruke. Prirodno je da, ukoliko kod male dece, očevi prekinu kontakt sa detetom, da dete izgubi privrženost koju je imalo prema ocu. To više ne može da se desi, on je dovoljno veliki da pamti, da sve zna - ispričao je o roditeljstvu biznismen Milan Popović.

Voditeljka je potom Milana Popovića upitala da li njemu može da se dogodi da izgubi interes i da posustane u borbi, a on je imao spreman, emotivan odgovor:

- Za mene je najveće bogatstvo i uspeh kvalitetno provođenje vremena sa svojom decom, meni je to smisao života i boriću se i naravno svaki trenutak da sačuvam taj smisao života i da ga maksimalno realizujem.

Milan Popović ističe da je, pak, dogovor sa Severinom Kojić povodom dobrobiti njihovog sina – nemoguć.

- Ne, nažalost još uvek ne, i majka odbija bilo kakav način komunikacije sa mnom i sad čekamo. To je ono što se zove majka koja ne sarađuje.

Fotografije malog Aleksandra često osvanu na društvenim mrežama kako Severine Kojić, tako i njenog supruga Igora Kojića čemu se Milan Popović i te kako protivi. Milan Popović je pobedio i u sporu protiv Igora Kojića kome je sud zabranio da kači fotografije maloletnog Milanovog sina. Igor se, inače, često oglušuje.

Milan Popović je i pre Aleksandrovog rođenja prepoznao opasnost u velikom interesovanju javnosti za njihovog naslednika.

- Naravno da sam prepoznao. Nismo mi bili jedini par koji je bio interesantan medijima i koji je dobio dete ili je trebalo da dobije dete. Svi drugi parovi, i to mnogi drugi parovi, vešto čuvaju decu od te medijske izloženosti. U našem slučaju se zalažem intenzivno za tu neku privatnost, međutim majka uporno objavljuje njegove slike na društvenim mrežama, nema nameru da prestane, to što je ponosna realizuje preko njegovih objava na društvenim mrežama iako ima gomilu upozorenja i gomilu mišljenja stručnjaka da je to štetno za dete. I evo to je nešto što se ja nadam da će u najskorijem vremenu da sistem prepozna i da sankcioniše na ispravan način, nije cilj da se majka kazni već da se ta privatnost zaštiti, ne preko kazne, nego edukacije mera kojima to može da se realizuje - kaže Milan Popović.

On ističe da je jedna od tema koju je pokrenuo izbor škole s obzirom da Aleksandar sledeće godine polazi u prvi razred. I tu se njegovo mišljenje i stav Severine Kojić i te kako razlikuju.

- Smatram da treba da ide u privatnu školu sa ograničenim brojem đaka, majka insistira na tome da Aleksandar treba da ide u javnu školu i problem koji ja vidim je zbog, ne samo zbog toga ko su Aleksandru mama i tata, već i zbog tih nekih nepromišljenih postupaka iz prošlosti zbog kojih je Aleksandar izložen riziku izrugavanju od strane svojih vršnjaka koji znaju da budu nemilosrdni i ja kao otac, odgovorni otac, bih hteo maksimalno da ga zaštitim. Nažalost, tu ne nalazim podršku od strane majke, i tu je nešto što će umesto da se nas dvoje sami dogovorimo i da prepoznamo to kao rizik mi moramo da privlačimo sud i institucije da donose odluku oko najelementarnije stvari, a to je upis deteta u školu - kaže Milan Popović.

Milan objašnjava da on i Severina nemaju apsolutno nikakvu komunikaciju, te da kad sin dolazi kod njega on sa osobom koja ga dovodi ne prozbori ni nekoliko rečenica čak ni o njegovim osnovnim potrebama ili zdravlju – da li je jeo, da li je prehlađen i tako dalje.

- Ništa, ništa od toga. Sam mi govori sve i počeo je sam da dolazi na vrata i sam da izlazi. To je potpuno neobično ponašanje koje nije dobro za dete. Poznato je da sva deca rastavljenih roditelja imaju dve želje: jedna da mama i tata budu zajedno, a druga da pričaju. Ako vi detetu uskraćujete i dva tri minuta prilikom primopredaje da mama i tata budu zajedno, da par reči razmene između sebe, da dete malo uživa u te svoje najveće želje koju ima onda ste stvarno surova osoba, u odnosu na to svoje dete - iskreno je ispričao Milan Popović u emisiji "Priča o nama".

Izvor: Kurir.rs
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još