MODERNA BAJKA: Princ Hari i Megan Markl žive van protokola i krše sva pravila

Evo koja su pravila zaobišli i kojima se neće pokoravati u budućnosti.

1. Zajedno za Božić iako nisu venčani

Iako prema nepisanom pravilu kraljevske porodice za službeno trodnevno božićno slavlje u Sandringamu kod kraljice Elizabete pozivnicu dobijaju samo članovi porodice i njihovi bračni partneri, ove godine je učinjen veliki izuzetak. Službeni poziv dobila je i verenica princa Harija, Megan Markl. Za razliku od Megan, Kejt Midlton, Kamila Parker, ali ni princeza Dajana, nisu bile pozvane na porodična okupljanja pre udaje za člana kraljevske porodice.

2. Princ i Megan ne skrivaju svoja osećanja

Pripadnici kraljevskih porodica retko kada u javnosti izražavaju emocije i bliskost s partnerom, ali Hari i Megan nisu jedan od takvih primera. Za ruke su se držali i prvi put kada su primećeni zajedno u Londonu prošle zime, a nežne poljupce izmenili su u septembru na Inviktus igrama u Torontu.

Sve ostalo teklo je u znaku ljubavi koju nisu mogli da sakriju. Zaljubljeni pogledi tokom službene objave veridbe 27. novembra u vrtovima Kensingtonske palate, kao i prvi intervju, bili su i više nego romantični.

3. Slobodniji stil oblačenja

Novom ulogom i ulaskom u kraljevsku porodicu Megan Markl moraće da promeni svoj način oblačenja, ali za sada je ova 36-godišnjakinja pokazala dozu hrabrosti i prekršila neka pravila kojih se drže ostale članice monarhije. Prilikom objave veridbe nosila je elegantnu zelenu haljinu P.A.R.O.S.H i efektne cipele Aquazzura, a celi autfit je zaokružila belim kaputom s kaišem kanadskog brenda Line The Label.

Ali ono što je tog dana zaboravila je da obuče providne najlonke bez kojih članice kraljevske porodice ne izlaze u javnost. Takođe, na službenim vereničkim fotografijama vidljivo je da nosi raskošnu crnu haljinu modne kuće Ralph & Russo, ali u gornjem delu je providna, a to se kosi s tradicijom.

4. Venčanje organizuju po svojim pravilima

Kada u maju krene prema oltaru, pred kojim će je čekati princ Hari, Megan Markl navodno bi želela da je doprati majka Dorija Ragland, što baš i nije u skladu s kraljevskim običajima. Par je svestan tradicije i shvatanja starijih članova kraljevske porodice, ali i toga da je na kraju taj dan vezan najviše za njih i ono što oni žele da urade.

- Dan samog venčanja zasigurno će obeležiti nekoliko nekonvencionalnih iznenađenja. Ne očekujte klasično kraljevsko venčanje, jer mladenci žele svoje prijatelje i porodicu tokom tog dana da uključe što je više moguće. Njihova romansa doživljava se kao osvežavajuće moderna i mislim da se zbog toga svi u Kensingtonskoj palati osećaju neverovatno uzbuđeno - otkrio je nedavno izvor blizak paru.

5. Megan će ovo biti drugi brak

Osim što se ne uklapa u britansku ideju o idealnoj supruzi jednog princa po tome što je "obična" građanka, tamnoputa i glumica, nikome nije bilo drago ni kada je na površinu isplivalo to da je Megan već bila udata. Iza sebe ima dvogodišnji brak s filmskim producentom Trevorom Engelsonom, a koji je javnosti poznat i po tome što trenutno radi na novoj seriji o kraljevskoj porodici, za koju ga je inspirisala upravo Megan. Ali uprkos tome, kraljica je odobrila brak princa Harija i Megan i potpisala njihove zavete.

6. Religijske razlike

Veća prepreka ovom braku, gledano iz istorijske perspektive, je njena veroispovest. Do 2015. godine princu Hariju, kao kraljevskom nasledniku, bilo bi zabranjeno da se venča sa katolkinjom, s obzirom na to da mu je baka na čelu protestantske crkve u Engleskoj. Ti propisi su ublaženi u sklopu širih mera kojima su iz kraljevskih propisa izbačene zabrana naklonosti prema muškarcima i religijska diskriminacija. Zato će pre same udaje lepa crnka morati da postane deo Anglikanske crkve, službene hrišćanske crkve koja je ustanovljena u Engleskoj i središte je svetski rasprostranjene anglikanske zajednice.

Izvor: Tportal.hr
Foto: Guardian News – YouTube/PrintScreen

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.