NOTORNE LAŽI I BESMISLICE: Stigla reakcija Dvora na Harijeve memoare

U izveštaju koji je objavljen nedugo nakon što su svetlost dana ugledali memoari princa Harija, mladi kraljević je žestoko napadnut da je u knjizi izneo notorne laži i besmislice.

Memoari princa Harija "Spare" ("Rezervni"), koji su svetsku premijeru doživeli 10. januara, podigli su veliku prašinu. Dok svetski mediji prenose Harijeve reči i njegove teške optužbe na račun brata Vilijama, oca Čarlsa, maćehe Kamile i snaje Kejt Midlton kraljevska porodica je dostojanstveno ćutala.

Međutim, tišinu je prekinuo Gari Goldsmit, ujak Kejt Midlton, koji je žestoko odbrusio odbeglom kraljeviću, nazivajući njegove priče besmisilicama. Budući da su svi članovi moćne familije danima ćutali i obavljali svoje redovne obaveze kao da se ništa ne dešava, reakcija Goldsmita je u britanskoj javnosti dočekana s velikim iznenađenjem, posebno zbog činjenice što se zna da on zapravo govori u ime cele porodice.

Ko stoji iza saopštenja?

Kako kažu poznavaoci prilika na britanskom dvoru, iza saopštenja koje je potpisao Goldsmit najverovatnije stoji palata koja je na taj način "elegantno izbegla da uđe u direktan sukob sa Harijem".

Govoreći o navodnom sukobu Kejt Midlton i Megan Markl oko haljinice princeze Šarlot uoči svadbe Harija i Megan, Goldsmit tvrdi da je to besmislica.

- Stvarno ne verujem u ovu verziju. Kejt je izuzetno sposobna osoba koja sve može sama da reši. Rođena je u porodici koja ume da se snađe. Ima ogromnu podršku mlađe sestre Pipe i majke, moje starije sestre Kerol, koja vodi vrlo uspešnu firmu. Kerol je naučila ćerke da se problemima bave mirno i vešto, a ne da histerišu - napisao je on.

Goldsmit naglašava da je ružno što je Hari upleo malo dete u čitav skandal i to svoju rođenu bratanicu.

Izvor: Politika.rs
Foto:

Pogledajte još