ZGROŽENI ODLUKOM: Megan i Hari se oglasili nakon što ih je kralj Čarls izbacio iz rezidencije

Megan i Hari, vojvotkinja i vojvoda od Saseksa, potvrdili su da ih je kralj Čarls izbacio iz kraljevske rezidencije Frogmore Kotidž u Vindzoru, kuće koja je bila njihova adresa u Velikoj Britaniji.

- Možemo da potvrdimo da je od vojvode i vojvotkinje od Saseksa zatraženo da napuste svoju rezidenciju u Frogmor Kotidžu - rekao je njihov portparol medijima.

Omid Skoubi, jedan od autora biografije Harija i Megan, "Pronalaženje slobode", rekao je da je kraljeva odluka usledila nakon što je Hari objavio svoje kontroverzne memoare u januaru.

Tvrdi da je paru rečeno da je nekom drugom potrebna rezidencija. Odnosi između kraljevske porodice i Harija i Megan, dodaje Skoubi, gori su nego ikad. Kako prenose britanski mediji, Hari i Megan su zgroženi kraljevom odlukom.

Navodno im je rečeno da se isele iz rezidencije do leta, iako je prvobitno navedeno da je trebalo da pokupe svoje stvari u roku od dve nedelje.

Prema britanskim medijima, Bakingemska palata je izdala obaveštenje o deložaciji vojvode i vojvotkinje od Saseksa nakon što su Harijevi memoari objavljeni u Velikoj Britaniji u januaru.

Princ Endru se već useljava u njihov nekadašnji dom, iako je u početku bio protiv toga. Bez obzira na njegovu odluku, Hari i Megan su primorani da napuste rezidenciju, ostavljajući ih bez jedinog preostalog doma u Ujedinjenom Kraljevstvu.

- Ovo svakako označava kraj za Harija i Megan u Velikoj Britaniji. Endrju se odupreo ideji da se preseli u Frogmor kotidž nakon što mu je to ponuđeno prošle nedelje, ali Hari i Megan ne mogu da zaustave deložaciju - rekao je izvor blizak kraljevskoj porodici.

Kraljevska rezidencija se nalazi na imanju Frogmor u Vindzoru, koje je Hariju i Megan poklonila pokojna kraljica Elizabeta 2018. godine za njihovo venčanje.

Kuća se nalazi u blizini vikendice Adelejd, glavne rezidencije princa i princeze od Velsa, a sastoji se od pet spavaćih soba i prostranog vrta. Renoviranje je koštalo 2,4 miliona funti pre nego što se par uselio.

Podsećanja radi, vest dolazi u vreme priprema za krunisanje kralja Čarlsa u maju i dodatno je podstakla spekulacije da Hari i Megan možda neće dobiti poziv za ovaj događaj.

Izvor: Novosti Online
Foto: MsMojo - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još