BOKI MILOŠEVIĆ IZNEO POGRDNE STAVOVE O ŽIRIJU "ZVEZDA GRANDA": Njegov sin moli čitaoce da mu oproste!

A GODINAMA SU SARAĐIVALI

Čuveni klarinetista Božidar Boki Milošević je pre nekoliko dana opleo po članovima žirija muzičkog takmičenja "Zvezde Granda" poručivši im da su bagra koja bez pokrića glumi profesore.

Nakon Bokijevih uvreda iznetih na račun estradnjaka, mnogi od njih su bili u šoku, budući da su godinama sarađivali sa klarinetistom, ali razlog za teške reči leži u lošem zdravstvenom stanju poznatog muzičara. To nam je potvrdio i njegov sin Milan, koji već dugo živi u Kanadi.

On za otkriva da je njegov osamdesetšestogodišnji otac izneo šokantne izjave usled narušenog zdravlja. Istovremeno, Milan moli javnost da Bokiju oprosti ružne reči koje je uputio bivšim kolegama iz "Granda" .

- Nedavne medijske izjave mog oca su atipične za njega. On je u poznim godinama i mislim da je njegov doprinos srpskoj muzičkoj sceni daleko važniji i trajniji od trenutnih medijskih izleta. Njemu je trenutno neophodan mir. Trenutno bi svako eksponiranje samo narušilo njegovo zdravlje - ističe Bokijev sin, koji veruje da će javnost imati razumevanja za istupe njegovog oca.

- Iskreno se nadam da će vaši čitaoci i kolege kojima se nedavno obratio razumeti i dobronamerno prihvatiti njegove trenutne životne okolnosti i da te izjave neće narušiti trajni utisak o njemu. Sve to, naravno, u ime sećanja na Bokijevu ulogu i karijeru, kojoj je potpuno podredio svoj intimni, ali i porodični život - kaže Milan, koji je inače profesor na jednom koledžu u Vankuveru i koji se nada da će publika njegovog oca Bokija pamtiti po maestralnom sviranju klarineta.

- Božidara Miloševića ljudi danas identifikuju sa nekim lepšim, prošlim vremenima, uz skoro zaboravljene zvuke kvalitetne narodne muzike! Boki je simbol za instrumentalnu narodnu muziku naše zemlje i kao takav uvek je u javnosti negovao smisao onoga čime se pasionirano bavio celog svog života! Želim da kao takav bude i ostane u sećanjima onih koji dolaze i posle nas - zaključio je Bokijev sin.

Podsećamo, Boki je izjavio da u žiriju "Zvezda Granda" sedi samo bagra i ološ i od nekadašnjih saradnika je tražio da pokažu diplome o stručnoj spremi.

- Bosanca sam učio note, Karleuša je možda prošla pored muzičke škole, Popović je sveti Sisoje koji me je terao da uđem u rijaliti, a ne verujem ni da Viki ima diplomu muzičke akademije. Ako tvrdi da je poseduje, neka je pokaže - rekao je, između ostalog, Boki.

Izvor: Kurir.rs/Alo.rs
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još