NAKON OPTUŽBE DA JE UGROZIO PRAVA LGBT POPULACIJE ACA LUKAS ISTIČE: I dalje sam protiv toga da homoseksualci usvajaju decu (VIDEO)

Pevač Aca Lukas izjavio je za "Novo jutro" da nije bilo govora mržnje u njegovoj izjavi o homoseksualcima i da, u slučaju da bude tužen, njegov jedini i dovoljan dokaz biće snimak emisije u kojoj je sporna izjava izgovorena.

- Pre su ugrožena moja prava, jer mi se ne dozvoljava da kažem ono što mislim. U emisiji sam rekao samo to da njihova prava nisu ugrožena. Imam mnogo prijatelja homoseksualaca, svi oni znaju moje stavove i niko od njih ni ne pomišlja da bude deo gej parade. Ja sam potpuni protivnik izražavanja bilo kakve seksualne orijentacije na ulicama
- kaže Lukas.

Seksualna orijenatcija je, kako ističe, privatna stvar.

Govoreći o pravima homoseksualaca, pevač smatra da ona u Srbiji nisu ugrožena.

- Nisu ugroženi kada, recimo, traže posao pa odlaze na intervjue i razgovore, kupuju kuću, pa razgovaraju sa prodavcem. Tom prilikom niko ih ne pita da li su gej ili ne. Nije im zabranjeno da idu ulicom i drže se za ruke, a ako ih tom slučaju neko napadne, biće kažnjen, kao i svaki drugi nasilnik - ističe Lukas.

Govoreći o izjavi: "da je Bog hteo da homoseksualci rađaju decu, dao bi im matericu, a ne g*zicu", Lukas kaže da je tom izjavom izneo svoj stav i da bi tužbom protiv njega zbog iste, bila ugrožena njegova prava.

- Oštro se protivim tome da homoseksualci usvajaju decu, jer gde je onda ljudsko pravo usvojenog deteta kojem niko nije dao mogućnost da izabere da li hoće da živi sa mamom i tatom ili sa tatom i tatom? Od davnina se zna šta je porodica - mama i tata. Zato kategorički stojim iza toga da sam protiv usvajanja dece od strane homoseksualaca - kaže Lukas.

On podvlači da tokom emisije nikoga nije vređao, niti mu je to bila namera, ali je "verovatno bio malo oštriji" kada se govorilo o ovoj temi.

- Sad sve ispada kao da se pravdam, ali ponavljam da imam puno prijatelja homoseksualaca, koji dele moj stav i koji bi, po potrebi, mogli biti i moji svedoci. Nemam ništa protiv bilo koje seksualne orijentacije, sem onih bolesnih, ali zašto paradirati? To su lične stvari. I ko to njih ugrožava? - zapitao je pevač.

U slučaju tužbe, ističe da će otići na saslušanje bez advokata, sa snimkom emisije i svojim gej prijateljima kao svedocima.

- Traže prava, a gde su moja prava? Pre deset godina upucan sam ispred svoje zgrade. Ni dan danas nema pomaka u istrazi. Što se neko nije pobunio i pitao šta se sa tim dešava? Šta ćemo sa tim da radimo? - zapitao je Lukas, dodajući da bi rado pevao na gej žurci i da bi se rado sastao sa predstavnicima gej populacije i porazgovarao o svojoj izjavi koja je toliko aktuelna u proteklim danima.

Ceo snimak gostovanja Ace Lukasa u "Novom jutru" pogledajte u nastavku:

Izvor: NovostiOnline/Pink.rs
Foto: aleksandar_vuksanovic_official/Instagram

Pogledajte još