Jovanović :LDP - presudna uloga u formiranju vlasti

BEOGRAD. 11. aprila 2010. (Beta) - Lider Liberalno demokratske stranke Čedomir Jovanović ocenio je u nedelju da je godina pred nama izborna i da ta stranka u nju ne ulazi sa ambicijom da samo bude deo Skupštine Srbije, već da presudno utiče na formiranje vlade.

"Na godinu dana smo od izbora, to je manje više nego jasno. Kada pogledate vladajuću koaliciju ne može se očekivati da učini više nego što je učinila do sada. Ako se govori o njihovim međusobnim odnosima, jedni drugima su veća pretnja nego što im je to bilo ko iz opozicije. Oni sami napadaju svoju vladu više nego što to činimo mi", kazao je Jovanović.

Jovanović je, na sednici Glavnog odbora LDP u centru "Sava" u Beogradu, na kojoj je predstavljen predlog programske platfome stranke "Dogovor za budućnost Nova politka - Nova ekonomija" ukazao da je modernizacija Srbije aposlutno potrebna i da to znači hitan ulazak u NATO i beskompromisni put ka evropskim integracijama.

Prema njegovim rečima, za Srbiju je mnogo važnija brzina kojom ce prihvatati evropske vrednosti nego datum kada će formalno postati deo Evrope.

Pogledajte još