ANĐELKA PRPIĆ O PRINOVI: Još sam mlada i nema potrebe za žurbom

Iako poslednjih nekoliko nedelja ima pune ruke posla jer se uveliko priprema za beogradsku premijeru monodrame "Šta me snađe", glumici Anđelki Prpić između njena četiri zida najvažnije je što ima nesebičnu pomoć i podršku supruga Darija i sina Jakše. S njima provodi najviše vremena i njena dva muškarca čine joj glavnu preokupaciju kada nije na sceni. Ulogu roditelja shvatila je kao izuzetno ozbiljan zadatak još kada je svog mališana pre pet i po godina donela na svet.

- Najteže mi je što kao roditelj moram da imam odgovor na svako pitanje svog sina i odgovornost za jedno nedužno biće. Ali pored toliko lepota na svakodnevnom nivou, sreće, smejanja i ponosa, sve ono teško iščili brzo - opisuje Anđelka, vrlo ponosna što njenog naslednika zanima mamin posao.

- Čini mi se da je on dobro složio u svojoj glavi u odnosu na svoje godine. Imam običaj da ga dovodim povremeno na svoja snimanja i probe, ne da bih ga zarazila glumom, već da bi znao gde je mama i kako to mama "uđe" u televizor - otkriva glumica. Dok ona zasmejava milione gledalaca, vođa njene razonode je upravo njen sin.

A post shared by Andjelka Prpic (@andjelkap) on

- Jakša nas sve zasmejava u kući. Generalno, deca unose neponovljivu radost i daju neverovatnu snagu. Nijedan glumac, zabavljač, pevač ne mogu to da nadmaše - smatra Anđelka, ali uprkos tome, o drugom detetu još ne razmišlja.

- Planiram realno i kratkoročno. Mlada sam još i nema potrebe za žurbom i frkom - priznaje glumica, srećna što je nikad, kad se vrati umorna sa snimanja i proba, kod kuće ne čekaju kućni poslovi.

- Moji muškarci nisu tipični kada je reč o sređivanju. Umeju i da pospreme i da skuvaju. Mada ni ja ne spadam u klasične zvocave mame i žene. Da se razumemo, da nemam pomoć pri kućnim poslovima i čuvanju deteta, kada vrtić nije opcija, drugu bih pesmu pevala, sigurna sam - kroz osmeh konstatuje poznata komičarka, dok se oseća privilegovano zbog činjenice da radi posao koji voli.

- Ne znam kako se to boduje posao glumice u odnosu na posao bankarke ili posao doktorke koja radi i dežurstva. To što radim posao koji obožavam i koji me raduje, to je neprocenjivo i za Jakšu. Nadam se da ću mu biti primer kako je izuzetno važno da se pronađe u tome što radi, jer je onda rad i odmor - ističe Anđelka, koja je prošlog oktobra sa suprugom Dariom proslavila šestu godišnjicu braka.


- Nesumnjivo da ponekad svi razmišljamo: "Eh da mi je ova pamet", ali u globalu ne bih ništa menjala. Ljubav i poštenje su najvažniji kada je reč o braku - naglašava šarmantna plavuša, kojoj mir od njenih muškaraca u kući diktira uspešno pripremanje premijere monodrame "Šta me snađe", koju je Nebojša Romčević pisao baš za nju.

- Nakon više od desetak odigranih predstava, shvatam da je Nebojša više verovao u mene nego ja sama. Najviše sam se s njim borila da mi smanji zadatak, onda sam ga uveravala da ja to ne umem i na kraju sam mu poverovala da treba da se prepustim - iskrena je glumica, kojoj je, od 12 likova koje tumači u predstavi, najdraža uloga naratora.

- Pripovedač mi se veoma dopada, imam prilike da komuniciram s publikom, da čujem njih, da branim stavove koji prilično pojednostavljuju život. Bilo mi je zanimljivo da oživim i Macu, drugaricu sumnjivog morala, baku, psihologa... Nebojšini likovi su toliko zanimljivi i drugačiji da bih mogla unedogled da se bavim njima - zaključuje Anđelka, spremna da dočeka publiku 12. februara u Domu omladine.

Izvor: Glossy
Foto: Instagram/andjelkap

Pogledajte još