SNS MOŽE SAMA DA FORMIRA VLAST U PRESTONICI! Vučić nakon trijumfa naprednjaka u Beogradu: Plate i penzije veće do kraja godine!

- Oni govore o polarizaciji Srbije, a ne razumeju da predstavljaju užasno mali deo Srbije, što su pokazali i ovi izbori, ne samo u Beogradu, već i na istoku Srbije, u Boru, u Šumadiji, u Aranđelovcu, na zapadu zemlje, u Sevojnu - rekao je Vučić za Pink televiziju.

I niko ne zna, primetio je, koliko su oni dobili u tim mestima, jer negde su učestvovali, negde nisu, negde su dobili 3, negde 4 odsto glasova birača.

- Ko izađe posle poraza na izborima i govori o fašizmu, a sam prijavi imovinu od 25 miliona evra i ima još stotinak miliona koji su napravljeni u politici... Svako bi voleo da je tako "progonjen" - rekao je predsednik Vučić.

Građani, istakao je, međutim hoće rad i rezultate rada, a neće mržnju, što oni, kaže, nikako ne shvataju.

- Zato su Jeremić i Janković sa 30 odsto glasova na prethodnim izborima sada i to zajedno sa Đilasom, Borkom Stefanovićem pali na 18 odsto glasova - rekao je Vučić.

On je podsetio da su ranije govorili da su naprednjaci pokrali izbore, a sad, kad je lista oko SNS dobila realno 7 odsto glasova više u Beogradu.

- U prethodnih 4-5-6 meseci, odmah posle predsedničkih izbora, koje smo ubedljivo dobili, imali smo mnogo posla i problema i demonstarcije u Beogradu na kojima su govorili da smo izbore pokrali. Kako sad nismo, a onda smo pokrali? - zapitao je Vučić.

- Zanimala ih je samo kasa i zato su bili strašno ljuti posle poraza - rekao je i dodao:

Lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će povećanje penzija i plata biti znatno pre kraja godine, već u maju ili junu, a sa primenom bi se počelo od 1. septembra, a ne kao što se do sada mislilo - od 1. januara naredne godine.

Vučić je za Pink televiziju rekao da je o tome jutros razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić.

- Rekao sam u kampanji da će plate i penzije biti povećanje krajem godine, a sada vam kažem, o tome sam jutros razgovarao sa premijerkom Brnabić, a dobijam i podatke iz trezora, povećanje će biti već u maju, junu i važiće od 1. septembra, a ne od 1. januara kao do sada - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da nikada neće pristati da ode na RTS dok ne potpiše ugovor da niko ne sme da mu smanjuje ton, a posle slučaja sa gostovanjem člana Predsedništva SNS u emisiji "Upitnik" na RTS, koji je okarakterisao kao najdirektniji politički napad.

Vučić je gostujući na TV Pink, rekao da je ono što se desilo Goranu Vesiću na RTS-u, nije se desilo od 1990. godine nikome i to je "nešto sa najtežim poslednicama".

- Ja više nikada neću pristati da odem na RTS dok ne potpišem ugovor da moj čovek bude zajedno sa njima, da može da vidi da ne diraju i da ne smeju da diraju reglere - rekao je predsednik.

Slučaj sa smanjivanjem tona Vesiću dok je govorio, kaže Vučić, "nešto je zastrašujuće", sa direktnom političkom konotacijom.

- U TV debati u kojoj se ljudi nadgornjavaju i nadglasavaju, vi ste jednog pustili da bude kibicer i dobacivač, da ovaj drugi može tiho i mirno da govori, a da bude dovoljno glasan, a da ovaj koji se "ubi" da ga nadglasa i uspešniji je u tome, ustvari ispadne kreten, koji odnekud dobacuje, i ne možete da ga čujete, osim što zvoca - rekao je Vučić.

To je, kaže, suštinski direktan politički napad, nadirektniji mogući.

- To je kao kad organuzjete dvojici boks meč u Las Vegasu, a jednom između prve i druge runde date pesak da protivniku baci u oči, a onda pošto ni to nije dovoljno, date mu između druge i treće runde staklo i lepak da stavi na rukavice, da može da pobedi - naveo je predsednik i dodao da u debati, u kojoj postoje ravnopravni uslovi, to niko ne sme da čini.

Osvrnuo se i na komentare posle pisma članice REM-a Olivere Zekić i kaže da je razumeo motive napada na nju.

- Ko god se pojavi i ukaže na nešto, kreću u žestoku kampanju da niko ne bi imao hrabrosti da kaže istinu i to rade sve vreme. Mene mrze, a baš me briga šta govore i misle o meni, imam stav i izlazim sa njim javno, ne sekriram se šta će da kažu i zato je ogromna mržnja - rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: TV Pink - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još