SNS MOŽE SAMA DA FORMIRA VLAST U PRESTONICI! Vučić nakon trijumfa naprednjaka u Beogradu: Plate i penzije veće do kraja godine!

Oni govore o polarizaciji Srbije, a ne razumeju da predstavljaju užasno mali deo Srbije, što su pokazali i ovi izbori, ne samo u Beogradu, već i na istoku Srbije, u Boru, u Šumadiji, u Aranđelovcu, na zapadu zemlje, u Sevojnu – rekao je Vučić za Pink televiziju.

I niko ne zna, primetio je, koliko su oni dobili u tim mestima, jer negde su učestvovali, negde nisu, negde su dobili 3, negde 4 odsto glasova birača.

Ko izađe posle poraza na izborima i govori o fašizmu, a sam prijavi imovinu od 25 miliona evra i ima još stotinak miliona koji su napravljeni u politici… Svako bi voleo da je tako “progonjen” – rekao je predsednik Vučić.

Građani, istakao je, međutim hoće rad i rezultate rada, a neće mržnju, što oni, kaže, nikako ne shvataju.

Zato su Jeremić i Janković sa 30 odsto glasova na prethodnim izborima sada i to zajedno sa Đilasom, Borkom Stefanovićem pali na 18 odsto glasova – rekao je Vučić.

On je podsetio da su ranije govorili da su naprednjaci pokrali izbore, a sad, kad je lista oko SNS dobila realno 7 odsto glasova više u Beogradu.

U prethodnih 4-5-6 meseci, odmah posle predsedničkih izbora, koje smo ubedljivo dobili, imali smo mnogo posla i problema i demonstarcije u Beogradu na kojima su govorili da smo izbore pokrali. Kako sad nismo, a onda smo pokrali? – zapitao je Vučić.

Zanimala ih je samo kasa i zato su bili strašno ljuti posle poraza – rekao je i dodao:

Lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će povećanje penzija i plata biti znatno pre kraja godine, već u maju ili junu, a sa primenom bi se počelo od 1. septembra, a ne kao što se do sada mislilo – od 1. januara naredne godine.

Vučić je za Pink televiziju rekao da je o tome jutros razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić.

Rekao sam u kampanji da će plate i penzije biti povećanje krajem godine, a sada vam kažem, o tome sam jutros razgovarao sa premijerkom Brnabić, a dobijam i podatke iz trezora, povećanje će biti već u maju, junu i važiće od 1. septembra, a ne od 1. januara kao do sada – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da nikada neće pristati da ode na RTS dok ne potpiše ugovor da niko ne sme da mu smanjuje ton, a posle slučaja sa gostovanjem člana Predsedništva SNS u emisiji “Upitnik” na RTS, koji je okarakterisao kao najdirektniji politički napad.

Vučić je gostujući na TV Pink, rekao da je ono što se desilo Goranu Vesiću na RTS-u, nije se desilo od 1990. godine nikome i to je “nešto sa najtežim poslednicama”.

Ja više nikada neću pristati da odem na RTS dok ne potpišem ugovor da moj čovek bude zajedno sa njima, da može da vidi da ne diraju i da ne smeju da diraju reglere – rekao je predsednik.

Slučaj sa smanjivanjem tona Vesiću dok je govorio, kaže Vučić, “nešto je zastrašujuće”, sa direktnom političkom konotacijom.

U TV debati u kojoj se ljudi nadgornjavaju i nadglasavaju, vi ste jednog pustili da bude kibicer i dobacivač, da ovaj drugi može tiho i mirno da govori, a da bude dovoljno glasan, a da ovaj koji se “ubi” da ga nadglasa i uspešniji je u tome, ustvari ispadne kreten, koji odnekud dobacuje, i ne možete da ga čujete, osim što zvoca – rekao je Vučić.

To je, kaže, suštinski direktan politički napad, nadirektniji mogući.

To je kao kad organuzjete dvojici boks meč u Las Vegasu, a jednom između prve i druge runde date pesak da protivniku baci u oči, a onda pošto ni to nije dovoljno, date mu između druge i treće runde staklo i lepak da stavi na rukavice, da može da pobedi – naveo je predsednik i dodao da u debati, u kojoj postoje ravnopravni uslovi, to niko ne sme da čini.

Osvrnuo se i na komentare posle pisma članice REM-a Olivere Zekić i kaže da je razumeo motive napada na nju.

Ko god se pojavi i ukaže na nešto, kreću u žestoku kampanju da niko ne bi imao hrabrosti da kaže istinu i to rade sve vreme. Mene mrze, a baš me briga šta govore i misle o meni, imam stav i izlazim sa njim javno, ne sekriram se šta će da kažu i zato je ogromna mržnja – rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: TV Pink – YouTube/PrintScreen

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.