Otvoren Informativni centar Svetske banke na BU

BEOGRAD, 29. aprila 2010. (Beta) - U Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" u Beogradu u četvrtak je otvoren Informativni centar Svetske banke u kome će studenti i nastavnici moći da koriste podatke te banke.

Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej rekao je na otvaranju da će u tom centru biti omogućen pristup mnogim dokumentima Svetske banke, kao i da će od 1. jula ta institucija podeliti i nove informacije za koje je do sada bila potrebna pretplata.

"Nadamo da će Informativni centar trajati koliko i Svetska banka u Srbiji, ali i da to neće biti suviše dugo, jer posle određenog vremena zemlje nastavljaju dalje i bez nas", kazao je Grej. On je, međutim, upozorio da se Srbiji, ako ignoriše inovacije i napredak tehnologije, može desiti da više ne bude konkurentna.

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović, koji je zvanično otvorio Informativni centar, istakao je da je njegovo ministarstvo imalo veliku podršku Svetske banke, i to ne samo novčano već i informacijama koje su doprinele promenama u obrazovnom sistemu Srbije.

Pogledajte još