SVAKODNEVNO: Četiri beauty greške kojima oštećujemo našu kosu

Pogledajte koje su najčešće beauty greške, kojima kosu štetite, a spremili smo za vas i savet kako da ih izbegnete:

1. Preterujete sa šamponom za suvo pranje

Šampon za suvo pranje, vaše je omiljeno rešenje za one trenutke, kada ne stižete da operete kosu. Međutim, ako je on svakodnevni deo vaše rutine, vremenom će izazvati kontraefekat. Suvim šamponom možete zapušiti pore i sprečiti cirkulaciju vazduha, što će dovesti do preteranog mašćenja vaše kose.

Koristite šampone sa zobenim proteinima, koji će pružiti vašoj kosi bolji volumen, a regenerator nanosite samo na vrhove. Na ovaj način, kosa će vam duže ostati čista.

2. Izlažete je previsokim temperaturama

Ako se vodite logikom da ćete brže osušiti ili oblikovati kosu ako peglu ili figaro ugrejete na najvišu temperaturu, potpuno ste upravu, ali ćete tako kosu oštetiti mnogo brže. Previsoka temperatura može spaliti kosu i u potpunosti ukloniti njena prirodna ulja te je učiniti beživotnom i suvom.

Izbegavajte maksimalnu temperaturu prese za kosu i uvek koristite proizvode za zaštitu od toplote.

3. Koristite presu na vlažnoj kosi

Znamo da sušenje i peglanje ili uvijanje kose može oduzeti puno vremena, ali zbog toga se ipak ne isplati preskočiti sušenje kose i speglati kosu dok još nije potpuno suva. Vlažna kosa je lomljivija i sklonija oštećenju, pa ćete je tako puno brže oštetiti nego kada je stilizujete suvu.

Odvojite malo više vremena za pranje i stilizovanje kose kako biste uvek imali vremena da je osušite pre nego posegnete za peglom ili figarom.

4. Prečvrsto vežete rep

Još jedno popularno brzinsko rešenje za prljavu kosu je njeno vezivanje u rep ili punđu. To može biti podjednako štetno za kosu kao šampon za suvo pranje, jer će previše zategnut rep ili punđa takođe s vremenom oštetiti kosu, pogotovo na prednjem delu glave.

Kosu vežite u opušten, niski rep ili punđu, a ako baš volite da vam je svaka dlaka na svom mestu, umesto da je čvrsto stegnete, zaližite je gelom.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još