BRITANCI U PANICI: Putin bi porazio moćnu NATO armiju za manje od tri dana

Ovo je objavljeno samo nekoliko sati pre nego što je šef Kremlja lično zapretio Zapadu da će izazvati haos u međunarodnim odnosima ako samo još jednom napadnu Siriju.

- Ako bi došlo do zastrašujućeg sukoba Amerike i Rusije, Moskva bi mogla da završi posao za oko 60 sati, pišu britanski mediji pozivajući se na izjave vojnih stručnjaka koji tvrde da je NATO i dalje veoma slab na granicama Ruske Federacije, dok ta sila, s druge strane, poseduje čak sedam moćnih armija na tom prostoru.

Putin je trenutno u ozbiljnoj prednosti kada su u pitanju kratkotrajni sukobi, pa ne treba uzimati zdravo za gotovo to što on nije naredio neposredan odgovor na akcije Amerike, Britanije i Francuske na teritoriji Sirije.

U strateškom smislu postoji ozbiljna sumnja da je Rusija spremna da u veoma kratkom vremenskom periodu upadne u prestonice najvažnijih članica NATO na tlu Evrope i da ne bi bilo adekvatne odbrane, navode britanski mediji, što je Putin juče donekle potvrdio.

Brojni analitičari naveli su da je američki predsednik Donald Tramp konačnu odluku o pokretanju udara na Siriju doneo onda kada su javnosti obelodanjeni detalji knjige bivšeg direktora FBI Džejmsa Komija u kojoj je potvrđeno kako je šef Bele kuće 2003. imao seksualne odnose sa prostitutkama, kao i da Rusi poseduju video-zapise tih orgija.

Dobri poznavaoci međunarodnih odnosa veruju kako je to mogla da bude kap koja je prelila čašu kada je u pitanju američka akcija na sirijske mete, a sve s ciljem da se pažnja javnosti skrene sa skandala koji se očekivao posle objavljivanja Komijeve knjige "Viša lojalnost: Istina, laži i vođstvo".

Ona, inače, izlazi u prodaju u SAD u utorak, a očekuje se da u njoj Komi, kog je Tramp prošle godine iznenada otpustio, otkrije još mnogo pikanterija iz života šefa SAD.

Foto: Kurir.rs/Dejli star

Foto: RT – YouTube/PrintScreen

Pogledajte još