AKO VOLITE DA EKSPERIMENTIŠETE: Maskare u boji su opet u trendu

Iako većini nas, kada kažemo maskara, na pamet padaju dugačke, uvijene, crne trepavice, često zaboravljamo kako maskare na tržište dolaze u raznim bojama. To je trend koji se pojavljuje s vremena na vreme, a tako je, čini se i ove godine.

Da će maskare u boji biti trend ovog proljeća i još leta, možemo videti već po najavama velikih make-up brendova, koji su u svoje kolekcije uvrstili maskare u raznim bojama.

Trend jarkih boja ove sezone proširio se na gotovo sve make-up proizvode.

Tako ćete maskare u boji najčešće pronaći u jarko žutoj, tirkiznoj, jarko ružičastoj, zelenoj i ljubičastoj boji, ali nezaobilazne su i maskare u srebrenoj i zlatnoj nijansi.

Prethodnih godina, kada su maskare u boji bile u trendu, savetovalo se kombinovanje boje maskare uz boji očiju.

Osim toga, tada je maskara u boji bila jedina jarka boja na vašem licu i samim time bila je dovoljna. Ali, danas ta pravila više ne važe.

Maskare u boji nose se u željenoj boji neovisno o boji očiju, a osim toga, jarka boja maskare definitivno ne mora i ne treba biti jedina jarka boja na vašem licu.

Danas se maskare u boji kombinuju tako da se na trepavicama na gornjem kapku nosi maskara u jednoj boji, dok se na trepavicama na donjem kapku nosi maskara u drugoj boji.

Osim toga, vašu jarku maskaru u boji možete dodatno istaći tako što ćete na kapku povući deblju crtu tuša. Tako će boja vaše maskare još više doći do izražaja.

Ovaj trend biće hit leta, kada vam je na već preplanuli ten dovoljan detalj poput jarke maskare da upotpuni vaš preplanuli look.

Ukoliko ste ljubitelji eksperimentisanja, maskare u boji mogu vas jako zabaviti.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još