Partizan ponovo izgubio posle produžetka

PARIZ, 9. maja 2010. (Beta) - Košarkaši Partizana izgubili su posle produžetka od moskovskog CSKA sa 90:88 (25:20, 22:24, 14:18, 17:16, 12:10) u utakmici za treće mesto na završnom turniru Evrolige u Parizu.

Najefikasniji u ruskoj ekipi bio je Trajan Lengdon sa 32 poena, Viktor Hrijapa ubacio je 17, a Ramunas Šiškauskas 13 poena.

Najbolji strelac crno-belih, koji su i u polufinalu poraženi posle produžetka, bio je Lorens Roberts sa 16 poena, Dušan Kecman i Aleksandar Marić postigli su po 15 poena.

Moskovljani su bolje počeli utakmicu i imali su vođstvo od prvog minuta. U prvoj četvrtini Lengdon je vrlo lako probijao odbranu crno-belih i postigao 15 poena.

Ekipa CSKA je u 18. minutu "trojkom" Holdena stigla i do dvocifrenog vođstva (33:22), ali se Partizan u završnici poluvremana "probudio" i na odmor otišao sa samo tri poena zaostatka (44:47).

U drugom poluvremenu ekipe su se smenjivale u vođstvu, a najveća prednost bila je četiri poena (73:69), koliko je imao CSKA u 35. minutu.

Utakmica je ušla u neizvesnu penal završnicu, u kojoj su igrači obe ekipe, sve do šest sekundi pre kraja rutinski realizovali slobodna bacanja.

Krilni igrač CSKA Viktor Hrijapa je 6,4 sekunde pre kraja, pri vođstvu Moskovljana od 77:76, pogodio samo jedno slobodno bacanje. To je na najbolji način iskoristio plejmejker Partizana Lester Mekejleb i košem iz lepog solo-prodora izborio produžetak.

Crno-beli su dobro "otvorili" dodatni period utakmice sa "trojkom" Kecmana za 81:78. Minut i po pre kraja kapiten Petar Božić pogodio je novu "trojku" za prednost Partizana 86:82, ali se CSKA nije predavao.

Hrijapa je 36 sekundi pre kraja, pod prekršajem, postigao pogodak za 86:86, a potom realizovao i slobodno bacanje. Novim košem uzvratio je Rašić, ali je 2,4 sekunde DŽej Ar Holden "trojkom" praktično rešio utakmicu u korist CSKA.

U poslednjem napadu na utakmici Partizan je imao šansu za pobedu ali je Mekejleb, uz zvuk sirene, promašio šut za tri poena

Pogledajte još