SVAKODNEVNE GREŠKE: Zbog ovih loših navika vam opada kosa

Ne skidate punđe

Ako kosu nosite podignutu svaki dan ona će biti oštećena i suva što može da uzrokuje opadanje. Pronađite frizuru koja vam se sviđa, a da ne podrazumeva gumicu.

Preparati koje stavljate pre feniranja

Ovo je "omiljena" greška žena koje pre nego što uključe fen na kosu stave lak, ulja i ostale preparate. Lak za kosu sadrži alkohol, a ako ga zagrejete fenom, kosa će se isušiti i biti lomljiva.

Preterano korišćenje preparata

Svi volimo da budemo lepo sređeni, i da imamo modernu frizuru i slično, ali svakodnevno i preterano korišćenje preparata za kosu koji su čista hemija dugoročno mogu da vam donesu više lošega nego dobrog. Koristite maske za kosu koje će je ojačati, a svakodnevno izlaganje kose visokim temperaturama i preparatima jednostavno smanjite.

Pogrešan šampon

Kosu treba oprati pravim šamponom. Žene sa farbanom kosom ne bi smele da koristite šampone koji u sebi imaju sulfate, dok će upravo takvi šamponi koristiti ženama koje imaju masnije teme i prirodnu boju kose.

Sušenje peškirom

Ovim trikom se služe devojke koje imaju talasastu kosu, ali kako je mokra kosa izuzetno osetljiva i lako lomljiva, ova navika se ne smatra ispravnom.

Sušenje fenom

Već znate da preterano stilizovanje kose fenom i ostalim sličnim aparatima utiče nepovoljno na zdravlje kose. Vrhovi se tako brže oštećuju, a kosa postaje suva. Najbolje je kosu prirodno osušiti, a ako koriste fen svakako kosu zaštite sprejevima za negu kose.

Preskakanje regeneratora

Često se može ćuti da regeneratori kosu čine teškom i ona se brže masti, ali stručnjaci smatraju da je važno odabrati i pravi regenerator za svoj tip kose. On kosu hrani i neguje ispucale vrhove. On je kosi potreban koliko i koži lica.

Izvor: Prva
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.