KRALJICA ROMSKIH VESELJA: Ceca Ražnatović definitivno najbolja

Poslednje romsko veselje popularna folkerka odradila je pre nedelju dana u Berlinu.

Pored starog nadimka "srpska majka", koji je zaradila kao najpopularnija i najuticajnija ličnost na ovim prostorima, Ceca Ražnatović odskoro se može pohvaliti i novom titulom - kraljica romskih veselja!

Ovaj epitet dobila je jer je sve češće angažovana upravo na ovakvim događajima, a s tim se slaže i Zoran Pejić Peja, voditelja bez kojeg već decenijama ne može da se zamisli romska proslava.

- Mi umetnici radimo za narod, samim tim i za novac, i te titule nam narod dodeljuje. Za mene kažu da sam kralj voditeljskog posla, ali ja smatram da sam kralj za sve nacije, a ne samo za romsku. Isto se odnosi i na Cecu. Ona je kraljica romskih veselja, ali i veselja svih drugih nacija - smatra Peja.

Kada je u junu 2013. godine do poslednjeg mesta napunila Ušće po drugi put u karijeri, izgledalo je da će Arkanova udovica nastaviti takav niz i da će pevati isključivo na velikim koncertima. Ali Ceca je izgleda drugačije razmišljala. Statusni simbol nacionalne zvezde valjalo je opravdati na svaki način, čak i u situacijama koje su ranije u njenom slučaju bile u domenu naučne fantastike, kao što je pevanje na privatnim veseljima. Led je probila iste godine, samo nekoliko meseci posle Ušća, nastupom na romskoj svadbi u Rimu. Rame uz rame sa Zoricom Brunclik, Vericom Šerifović, Šabanom Šaulićem.

Ražnatovićeva je uveseljavala oko 500 svatova i za to dobila, kako se tada pričalo, čak 100.000 evra plus neverovatnih 50.000 bakšiša, i to za svega dva sata pevanja. Prošle godine bila je zvezda proslave krštenja u Danskoj. Od domaćina slavlja dobila je zlatnu ružu od 5.000 evra, kao i mnogo bakšiša, ponajviše u apoenima od po 500 evra.

Poslednje romsko veselje popularna folkerka odradila je pre nedelju dana u Berlinu. Pola estrade sjatilo se u luksuzni hotel s ciljem da napravi vrhunsku zabavu na svadbi, a među njima su bili i Aca Lukas, Đani, Jana, Kaća Živković, Sandra Afrika, Indi.

Šaban Šaulić decenijama je pevao na romskim veseljima, pa je zato i najkompetentniji da prokomentariše Ražnatovićkinu novu titulu.

- Cecu zovu zato što imaju novca i smatraju da je stvar prestiža ako im dođe tako velika zvezda na veselje. Ja lično smatram da ona nije kraljica romskih svadbi - izjavio je pevač, dok se Indi smrklo pred očima kad je čula naše pitanje.

- Šta, ja da pričam o Ceci? Ja mogu samo da govorim o sebi. Hvala, laku noć - poručila je ona.

Izvor: Espreso.rs
Foto: craznatovic_official

Pogledajte još