Promocija knjige "VI" Nemanje Velimirovića

Knjiga je skupina pesama i kratkih priča koje su nastale u periodu od 1999. do 2017. godine. Neke od pesama su korišćene u različitim bendovima u kojima je Nemanja ranije svirao, a uz knjigu dolazi i disk sa 10 pesama na kojem je samostalno odsvirao sve instrumente i uradio kompletnu produkciju u svom kućnom studiju.
Ilustracije za knjigu uradila je istaknuta Šabačka slikarka Dragana Đurđević, a knjga je samoizdata.

Knjiga na promociji košta 666 dinara i svi novci idu za produkciju druge knjige koja bi trebalo da izađe 2019.

Nemanja Velimirović je rođen u Sremskoj Mitrovici 2. septembra 1982. Od svoje 16-te godine se bavi muzikom i audio-video produkcijom. Svirao je gitaru, bass ili bubnjeve u velikom broju Vojvođanskih bendova. "Euthanasia", "One Big Hell", "Mimic", "Kofein", "Juče je danas", "Jigsaw", "Sukob Interesa", "Lost Professors", "Breathe", "Zaipods" neki su od bendova koji su se dugogodišnjim radom isticali u underground i klupskoj sceni i kroz koje je prošlo mnogo muzičara sa kojima je Nemanja nekada sarađivao.

Od 2015. svira gitaru u alternativnom Beogradskom bendu "E-Play" i uporedo se bavi studijskim radom i svojim samostalnim književnim i muzičkim delima. Član je Udruženja Jazz i rock muzičara Srbije.

Na promociji knjige govoriće o svojim pesmama i pričama, iskustvima kroz koja je prošao u poslednjih 20 godina bavljenja muzikom i predstaviti neke od pesama iz knjige uz gitaru. Nakon promocije nastavlja sa redovnim one man acoustic setom koji inače izvodi pod pseudonimom Microcuts.

Microcuts je one man show u kojem N.V. svira manje i više poznate pesme izvođača kao što su: "Placebo", "Radiohead", "Foo Fighters", "Nirvana", "Oasis", "Blur", "Black Keys", "The Cure", "The Strokes", "Weezer", "R.E.M.", "Smashing Pumpkins", "EKV" i sve tome slično na svoj način, bez klasičnog cover pristupa.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još